Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Εσωκομματική πτέρυγα της ΝΔ δεν αφήνει τον Μητσοτάκη να προτείνει Παυλόπουλο για ΠτΔ

Τσίπρας: Εσωκομματική πτέρυγα της ΝΔ δεν αφήνει τον Μητσοτάκη να προτείνει Παυλόπουλο για ΠτΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύεται ότι θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας διότι έχει κάνει άλλες «συμφωνίες» και διότι έχει μια εσωκομματική πτέρυγα που δεν τον αφήνει, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην τρίτη ομιλία του στη Βουλή.

«Καλά εσωκομματικά ξεμπερδέματα κ. Μητσοτάκη. Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη», είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης παρατήρησε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. χύνει «κροκοδείλια» για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν περισσότεροι «πελάτες» γι αυτούς οι οποίοι θα έρθουν να κερδοσκοπήσουν και στον χώρο της Παιδείας, με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παίξει με την αναθεώρηση του Συντάγματος, διότι αποτελεί την κορυφαία θεσμική διαδικασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και από την πρώτη στιγμή την αντιμετώπισε ως τέτοια,

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι παίζει ένα «αποκρουστικό παιγνίδι» με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και μίλησε για «συμφωνίες» της Ν.Δ. με το ΚΙΝΑΛ για το πρόσωπο που θα στηρίξουν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και για «μοίρασμα» θέσεων μετά τις εκλογές – εκφράζοντας όμως την πεποίθηση, πως με τους 90 βουλευτές που θα έχουν τα δύο κόμματα και στην επόμενη Βουλή, δεν θα καταφέρουν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη δήλωση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προκάλεσε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει στη Βουλή ότι θα τον ψηφίσει και η Ν.Δ. Παρατήρησε, δε, πως το γεγονός ότι μέχρι τώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει, αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμούν να ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ίσως γιατί δεν θεωρεί ότι είναι καλός Πρόεδρος, είτε γιατί έχει τάξει κάπου αλλού τη στήριξή του, ενδεχομένως κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝΑΛ» εκτίμησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...