Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Τζανακόπουλος: Ο ανασχηματισμός αναδεικνύει την πρόθεση για συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου

Δημ. Τζανακόπουλος: Ο ανασχηματισμός αναδεικνύει την πρόθεση για συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ανασχηματισμός ως προς την επιλογή προσώπων, αναδεικνύει την πρόθεση του Πρωθυπουργού, να υπάρξει συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην ένταξη των κ. Μωραΐτη και Τόλκα στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η κίνηση αυτή «έρχεται να αποτελέσει ένα από τα βήματα της στρατηγικής για τη συγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου» και δείχνει ότι «η κυβέρνηση καλύπτει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα δυνάμεων και δεν περιορίζεται στα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η τοποθέτηση αυτή, όπως της κ. Ζορμπά και της κ. Ξενογιανακοπούλου παλαιότερα, «αναδεικνύουν την πρόθεση να υπάρξει μία αναφορά και μία συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με δεδομένο ότι το ΚΙΝΑΛ πλέον, έχει πάρει πολιτικές αποφάσεις που το οδηγούν σε μία πολιτική ταύτιση με τη Δεξιά στη χώρα μας».

Σχετικά με τις ευρωοεκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «κατέβει με το όνομά του» και το ψηφοδέλτιό του θα αποτυπώνει την ανάγκη για ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες της Αριστεράς με τον σοσιαλιστικό και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Με αφορμή τη συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η πρόταση να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στην επόμενη εκλογή ο Προκόπης Παυλόπουλος, δεν είναι πρόωρη και τόνισε ότι ο ΠτΔ αποτελεί «παράδειγμα ευπρέπειας και αφοσίωσης στο εθνικό συμφέρον».

Στις κατηγορίες της Ν.Δ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στρατηγική δεξιάς παρένθεσης, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι, «αφού η Ν.Δ. έχει τις αμφιβολίες της δεν χρειάζεται παρά να δεσμευτεί ότι θα προτείνει και εκείνη τον κ. Παυλόπουλο (…), εφόσον ο κ. Μητσοτάκης κερδίσει τις εκλογές, πράγμα το οποίο φαίνεται όλο και περισσότερο απίθανο».

«Δεν πρόκειται να πορευτούμε πολιτικά με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Εμείς πάντοτε ανοίγουμε το διάλογο με απόλυτη διαφάνεια και καθαρότητα και λέμε την πολιτική μας θέση» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το άρθρο 32 και ειδικότερα ως προς τη διάταξη που αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι έχουν καταψηφιστεί κάποια «παρακολουθηματικά άρθρα» για την εξεύρεση συναίνεσης ως προς το ζήτημα.

Τόνισε ότι τα περί καταψήφισης είναι μία λανθασμένη νομική ερμηνεία.

«Προσπαθούν να κάνουν νομικές ερμηνείες που δεν στέκουν στην πραγματικότητα» είπε, αποδίδοντας τη στάση αυτή στην «πραγματική ψυχρολουσία» που υπέστη η Ν.Δ. για την «υποτιθέμενη μη υπερψήφιση του άρθρου 3».

Επίσης, ερμηνεύοντας την οριακή υπερψήφιση του άρθρο 3, που αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ πήρε σαφέστατες αποστάσεις από την πολιτική παράδοση από την οποία προέρχεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε βέβαιος ότι στην επόμενη Βουλή «θα έχουμε μία πολύ πιο ισχυρή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε διαφορετικούς κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς» και εκτίμησε ότι «πολλά από τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην αναθεωρητική διαδικασία στην επόμενη Βουλή, θα έχουν πάρει το μάθημά τους μετά και από τα εκλογικά αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι πριν από τις ευρωεκλογές θα είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κουρασμένη κυβέρνηση»

Κασσελάκης: Ανασχηματισμός αναπροσανατολισμού – «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Συρίγος (βίντεο)

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Με όρους ανακύκλωσης ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε έναν ακόμη ανασχηματισμό

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να καλύψει τις δηλώσεις Συρίγου – Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης

Ανασχηματισμός ομολογία αποτυχίας σε Δημόσια Ασφάλεια, Υγεία και Εργασία – Όλες οι αλλαγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...