Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραγκούσης «πυροβολεί» Μητσοτάκη: Είναι «αχυράνθρωπος» των συμφερόντων της διαπλοκής

Ραγκούσης «πυροβολεί» Μητσοτάκη: Είναι «αχυράνθρωπος» των συμφερόντων της διαπλοκής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κρίσιμες, «όσο ποτέ άλλοτε», χαρακτήρισε τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «107,7 Στο Κόκκινο» της Πάτρας και τόνισε ότι «απαιτείται ένας προοδευτικός συναγερμός για να αποτραπεί η γέννηση του πανευρωπαϊκού τέρατος, που πάει δυστυχώς να γεννηθεί».

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε ως «αχυράνθρωπο» των σκληρών παρασιτικών συμφερόντων της διαπλοκής.

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το Κίνημα Αλλαγής.

«Ειλικρινά, καθαρά, έντιμα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας όλοι, προκειμένου να θεμελιωθεί ξανά μια ισχυρή ριζοσπαστική προοδευτική παράταξη, ειδικά τώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα η μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Όσοι τουλάχιστον έχουμε αυτοπροσδιοριστεί ως άνθρωποι που ανήκουν στην Αριστερά, στα σοσιαλιστικά και στα κεντροαριστερά κόμματα, γενικότερα σε αυτό που λέμε προοδευτική παράταξη, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει πράξη αυτό που κατά τη γνώμη μου, με πολύ μεγάλο πολιτικό θάρρος πήρε την πρωτοβουλία να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ανασυγκρότησης αυτού του προοδευτικού πόλου. Ουσιαστικά ανακοίνωσε την πολιτική βούληση του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί τον βασικό κορμό των προοδευτικών δυνάμεων σήμερα, να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Ερωτηθείς για το ποια κόμματα θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, απάντησε ότι πρέπει και μπορεί να περιλαμβάνει όλα εκείνα τα κόμματα που έχουν μια κόκκινη γραμμή με τη Δεξιά με την ακραία Δεξιά των Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά,Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

«Δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, έχουν χρηματίσει υπουργοί και υφυπουργοί του κ. Σαμαρά και θέλουν επιδιώκουν να χρηματίσουν και υπουργοί και υφυπουργοί του κ. Μητσοτάκη.

Απαντώ ότι απλώς αποδεικνύουν την πολιτική τους μυωπία, όσοι έχουν μια τέτοια προσέγγιση, γιατί στην πολιτική, ξέρετε, κανείς προσπαθεί να κάνει ότι δεν βλέπει μια πραγματικότητα, που όχι μόνο τον δυσαρεστεί, αλλά αντιστρατεύεται και τις βασικές του επιλογές. Αν όμως το πιστεύουν, νομίζω ότι απλώς κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Αυτό όμως που συζητάμε δεν είναι ούτε μια συγκυριακή, ούτε μια προεκλογική ανάγκη που πάμε να ικανοποιήσουμε.

Είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση, ξεπερνά τα όρια της χώρας, είναι θα έλεγα μια πανευρωπαϊκή διεθνής στάση, που προσπαθούμε εδώ και μήνες να την οικοδομήσουμε», ανέφερε.

Παράλληλα σημείωσε ότι τα προβλήματα, με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη η κίνηση των προοδευτικών δυνάμεων έχουν να κάνουν με τεράστιες ανισότητες και αδικίες, που υπάρχουν στον κόσμο και έχουν να κάνουν με πολύ σημαντικά διακυβεύματα, σχολιάζοντας «εγώ πιστεύω ότι πίσω από τον Κ. Μητσοτάκη κρύβεται η αλήθεια και στην πραγματικότητα είναι ένας, θα έλεγε κάποιος, ένας “αχυράνθρωπος” αυτών των σκληρών παρασιτικών συμφερόντων της διαπλοκής, που κατά βάση είναι κρατικοδίαιτα και στην πραγματικότητα ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους, πώς θα ξαναπάρουν τη χώρα στα χεριά τους, για να λύσουν πολύ σημαντικά οικονομικά προβλήματα».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε ότι Α. Σαμαράς, Αδ. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης αποτελούν το βασικό στήριγμα του κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ περνά πολλές φορές απαρατήρητος.

«Δεν είναι εκείνη η περίπτωση ενός προέδρου κόμματος που έχει πρωτογενή δική του ισχύ μέσα στο κόμμα, είναι με δανεική δύναμη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αν αύριο το πρωί αποφάσιζε ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς να αφαιρέσουν τη δεδηλωμένη την εσωκομματική που του παρέχουν, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πού να σταθεί.

Δεν στηρίζεται πουθενά και όσο πάει με τα νερά τους -επειδή εδώ η δυναμική ομάδα από άποψη και παρασιτικών οικονομικών συμφερόντων, που είναι από πίσω η ομάδα Σαμαρά, θα υπάρχει όσο υπάρχει ο κ. Μητσοτάκης στη θέση του-, όσο υπηρετεί τα σχέδια αυτής της ομάδας– η οποία ήδη ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα και το δείχνει πολύ καλά με τις προσπάθειες που κάνει να καταλάβει σημαντικές θέσεις στον συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας, ώστε και μετά το ίδιο να πετύχει στην κοινοβουλευτική της ομάδα», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ανέφερε ότι υπήρξε σημαντική πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και εκτίμησε ότι «αυτό συνέβη για τους ίδιους ακριβώς λόγους, για τους οποίους σήμερα υπάρχει ένα κύμα αποχωρήσεων όχι από το ΚΙΝΑΛ ή την κ. Γεννηματά, αλλά από αυτήν την αποτρόπαιη -για την γνώμη αυτών των ανθρώπων- πολιτική στρατηγική, που είναι μια ανώμαλη πολιτικά στρατηγική, γιατί αυτός ο κόσμος ξέρετε έγινε ΠΑΣΟΚ στα νιάτα του, έγινε μέλος του προοδευτικού κόμματος, γιατί δεν ήθελε να γίνει μέλος της Δεξιάς».

Και προσέθεσε: «Όποιος δεν βλέπει τον εαυτό του ως μέλος αυτής της συναλλαγής για μελλοντικές θέσεις κρατικής και κυβερνητικής εξουσίας, προφανώς και παίρνει το δρόμο προς την αποχώρηση, δεν θέλει να γίνει μέρος μιας τέτοιας, πολιτικά απαράδεκτης απόφασης, να κινηθεί κατά παράβαση όλων των πανευρωπαϊκών τάσεων προς τα δεξιά ένα κόμμα, που κατά τα άλλα υποτίθεται πως αυτοπροσδιορίστηκε ή δημιουργήθηκε για να ανήκει στον προοδευτικό χώρο.

Δεν μπορεί να ανήκεις στον προοδευτικό χώρο και να είσαι ουσιαστικά ένας από αυτούς που λέμε αυλικούς της οικογένειας Μητσοτάκη».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι με την συμφωνία αυτή «η Ελλάδα κατάφερε να πάρει πίσω τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που είχε ολοκληρωτικά χάσει από το 1992, εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης και καταστροφικής πολιτικής και διπλωματικής διαχείρισης που είχε κάνει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εθνική ανευθυνότητα και πιο επικίνδυνη εθνικά πολιτική από την ακροδεξιά εθνικολαϊκιστική προσέγγιση, που έχει στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας η ΝΔ», συνέχισε ο κ. Ραγκούσης και προσέθεσε: «Τι θα σήμαινε για την Ελλάδα να ακούμε σε ιδιωτικές συζητήσεις του Ερντογάν και πώς θα αντιδρούσε η χώρα μας, αν στις ιδιωτικές τους συζητήσεις έλεγε «ποια Συμφωνία της Λοζάνης;

Ένα κουρελόχαρτο είναι σιγά μην το σεβαστούμε εμείς στο μέλλον». Δεν θα είχε σφυροκοπήσει με διαβήματα διαμαρτυρίας όλη την ευρωπαϊκή κοινότητα η ελληνική διπλωματία και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών;

Για να κορυφώσουμε την οργή, που πρέπει να νιώθουμε για τη στάση του κ. Μητσοτάκη μετά την κύρωση της συμφωνίας, θέλω να υπογραμμίσω ότι αν εμείς απέναντι στην Τουρκία, έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, είναι το Διεθνές Δίκαιο και η τήρησή του.

Όταν η ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται με έναν απαξιωτικό τρόπο ότι δεν θα σέβεται συμφωνίες, που υπέγραψε η χώρα, ξέρετε τι λέει στην πραγματικότητα; Η καταστροφή και η ζημιά, που κάνουν οι Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Σαμαράς στην πατριωτική εξωτερική αμυντική πολιτική της χώρας, είναι ανυπολόγιστη», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με… άρωμα «Σασμού»

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...