Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μπακογιάννη ζήτησε να ενεργοποιηθεί κονδύλι από την ΕΕ για τις καταστροφές στην Κρήτη

Η Μπακογιάννη ζήτησε να ενεργοποιηθεί κονδύλι από την ΕΕ για τις καταστροφές στην Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να κινηθούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από την τελευταία κακοκαιρία ζήτησε σήμερα Τετάρτη από τα Χανιά η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη από τον οποίο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά και την τελευταία κακοκαιρία.

«Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από αυτό το οποίο περίμενα. Είναι πολύ χειρότερα διότι αυτή τη στιγμή έχουμε τεράστιες καταστροφές σε όλο το επαρχιακό δίκτυο -γέφυρες έχουν φύγει-, είναι μια κατάσταση που ακόμα και σήμερα δεν έχουμε επαφή με το σύνολο του νομού», δήλωσε η βουλευτής αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, το πρώτο θέμα είναι οι διανοίξεις δρόμων, το δεύτερο θέμα είναι η λεπτομερής καταγραφή ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρχουν τα τεχνικά δελτία και να προχωρήσει η κυβέρνηση σε άμεση χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, το ποσό των 10 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε από τα Χανιά ο υπουργός Υποδομών δεν αρκεί για να αντιμετωπισθούν, όπως είπε, οι άμεσες ανάγκες, ενώ εκτίμησε ότι για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες το ποσό που χρειάζεται υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε εξαιρετικό επείγον τις καταγραφές της αγροτικής ζημιάς. «Οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι τρομακτικές» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας γνωστό ότι επικοινώνησε με τον διοικητή του ΕΛΓΑ από τον οποίο ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών από συνεργεία του ΕΛΓΑ.

Από τα Χανιά η κ. Μπακογιάννη ζήτησε να ενεργοποιηθεί άμεσα από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορά ειδικά τις φυσικές καταστροφές.

«Η ενεργοποίηση αυτού του κονδυλίου είναι βασική για να αποζημιωθούν οι άνθρωποι για το μέγεθος της ζημιάς», τόνισε.

Η κ. Μπακογιάννη έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στο Βόρειο Οδικό Άξονα.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε ζημιά που υπέστη το οδόστρωμα στη θέση «Μεγάλα Χωράφια», υποστηρίζοντας ότι αρχικά ήταν της τάξεως των 30.000 ευρώ, αλλά, όπως εκτίμησε, «με τον γνωστό τρόπο -γραφειοκρατία, έλλειψη ευθύνης- θα φθάσουμε το ένα εκατομμύριο».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι κινδυνεύει να κλείσει ο δρόμος από τα Χανιά προς το Ηράκλειο. «Δεν έχει κανένας δικαίωμα να κρύβεται πίσω από οποιαδήποτε γραφειοκρατία και να μην αναλάβει άμεσα την ευθύνη.

»Ευθέως θα σας πω αυτό που θα πω στον κ. Σπίρτζη τηλεφωνικώς. Τώρα κλείσε το θέμα του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα, αν μη τι άλλο. Δεν φθάνει που δεν προχωρά το μεγάλο έργο, αν μη τι άλλο τελείωσε και καθάρισε τον ΒΟΑΚ για να μπορέσουμε να έχουμε τουλάχιστον ασφάλεια στο κεντρικό δρόμο μεταξύ Χανίων και Ηρακλείου».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο πρόεδρος της ΝΔ επισκεφθεί την Κρήτη, τόνισε ότι τα μέλη του κλιμακίου που βρίσκονται στο νησί θα τον ενημερώσουν για το μέγεθος των ζημιών και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μόλις επιστρέψει από την Μόσχα θα κατέβει και ο ίδιος για να έχει προσωπική αίσθηση της καταστροφής -αλλά μην αμφιβάλλετε ότι η ενημέρωσή του θα είναι πλήρης».

Η κ. Μπακογιάννη και τα μέλη του κλιμακίου της ΝΔ επισκέπτονται αυτή την ώρα περιοχές των Χανίων που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κακοκαιρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...