Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

327 εργοτάξια αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Αττικής – Τι είπε η Δούρου για τα έργα της

327 εργοτάξια αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Αττικής – Τι είπε η Δούρου για τα έργα της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και δήλωσε ότι κερδήθηκε ένα μεγάλο στοίχημα για το σύνολο του Λεκανοπεδίου.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πολύ σπουδαίο αντιπλημμυρικό και αποχετευτικό έργο στο Φαληρικό όρμο, -αφού τον παραχώρησε ο πρωθυπουργός το 2016 στην Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, στο οικολογικό Πάρκο που θα φτιαχτεί στην περιοχή, όπου θα μπορούν οι πολίτες πεζοί, ή με ποδήλατο να το διαβαίνουν και να φτάνουν στη θάλασσα, ενώ η κυκλοφορία στον δρόμο θα υπάρχει κανονικά, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το Πεδίον του Άρεως, η κα Δούρου επεσήμανε ότι «ξεκινήσαμε ως Περιφέρεια με την φύλαξη και την ενίσχυσή της, γιατί η ιδιωτική ασφάλεια δεν ήταν αρκετή -με ένα μνημόνιο με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ- δώσαμε ζωή στον χώρο καλώντας καλλιτεχνικούς φορείς για εκδηλώσεις.

»Παραλάβαμε ένα κατεστραμμένο Πεδίον του Άρεως και τώρα μπορείτε να πιείτε το ποτό σας και να παρακολουθήσετε παραστάσεις στο ασφαλές Άλσος Οικονομίδη», συμπλήρωσε η κα Δούρου.

«Την ημέρα που αναλάβαμε την διοίκηση της Περιφέρειας, υπήρχαν 347 εκατομμύρια ευρώ και ήταν αρκετά για να γίνουν σπουδαία πράγματα, αλλά μέχρι τότε δεν διατίθεντο για τις ανάγκες των συμπολιτών μας», υπογράμμισε.

«Επί της διοίκησής μας στην Περιφέρεια υπάρχουν 327 εργοτάξια ανοιχτά, ευχαριστώ την κα Λαμπράκη- Πλάκα που συνεργαζόμαστε άψογα μαζί της για την Εθνική Πινακοθήκη και στον Πολιτισμό γενικότερα επενδύθηκαν 51 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αξιοποιήσαμε και χρήματα σε έργα κοινωνικής πολιτικής», τόνισε η κα Δούρου.

Ερωτηθείσα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι η Περιφερειάρχης είπε πως κατέθεσε το ότι δεν πήγαν όλα καλά και ότι πέρα από την λεκτική συγγνώμη είπε, ότι θέλει και μια έμπρακτη συγγνώμη.

«Δεν μπορώ να ξεχάσω το ότι δεν πήγαν όλα καλά, είναι μια λύπη απέραντη που με συνοδεύει και προστίθεται και μια θλίψη για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε τους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από το πένθος» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία, αλλά επιχειρησιακή ευθύνη η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει, η Περιφέρεια δεν σβήνει φωτιές.

Σε ό,τι αφορά το αν έχει προτείνει στον πρωθυπουργό να κατέβει ως υποψήφια ευρωβουλευτής η κα Δούρου το διέψευσε κατηγορηματικά και πρόσθεσε ότι υπάρχει και το ασυμβίβαστο, καθότι η ίδια είναι νυν Περιφερειάρχης Αττικής.

Ερωτηθείσα για το αν έχει έρθει σε σύγκρουση με τον πρωθυπουργό, η κα Δούρου απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μαρούσι: Ο 23χρονος τράβηξε όπλο αλλά μπλόκαρε – Τότε μαχαιρώθηκε στον λαιμό

Απόφαση για την πυρκαγιά στο Μάτι: Ένοχοι οι 6 από τους 21 κατηγορούμενους για την τραγωδία

Άγριο φονικό στο Μαρούσι: Νεκρός 23χρονος έξω από νυχτερινό μαγαζί – Υπάρχουν και τραυματίες

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αττική την Παρασκευή 26 Απριλίου

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...