ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ για Ερντογάν: Τα απαράδεκτα και προσβλητικά «δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική»

ΥΠΕΞ για Ερντογάν: Τα απαράδεκτα και προσβλητικά «δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «απαράδεκτες αναφορές», οι οποίες υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των δύο χωρών, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, από το ελληνικό υπουργείο.

Και προστίθεται: «Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει».

H συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται ως συνέχεια της προεκλογικής ομιλίας του Ερντογάν στην πόλη της Σμύρνης.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματός του, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε τα εξής:

«Σμύρνη, εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών βαλκανικών πόλεων, όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας. Σμύρνη, εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά.

»Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους».

Κατά τη διάρκεια της επίμαχης ομιλίας, μάλιστα, προβλήθηκε βίντεο από την αιματηρή επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και αποσπάσματα από το μανιφέστο του μακελάρη.

«Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο» τόνισε ο Ερντογάν, ενώ παρέπεμψε στους ισχυρισμούς του 28χρονου ότι οι Τούρκοι Μουσουλμάνοι πρέπει να απομακρυνθούν από την αποκαλούμενη ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας.

«Το μοχθηρό άτομο λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην ευρωπαϊκή πλευρά. Ποιος νομίζεις ότι είσαι» διερωτήθηκε, τέλος.

Ένας τρελός τρομοκράτης είναι. Εσύ Ερντογάν που ανοίγεις διάλογο μαζί του, τι είσαι; Μια από τα ίδια προφανώς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι υπό πίεση και η Ανατολική Μεσόγειος «βράζει»

Άποψη Jerusalem Post: Το «Τεστ Ι-Π*» της υποκρισίας

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ προειδοποίησε το Ισραήλ να μην επιχειρήσει τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τη Γάζα

EastMedMonitor: Ο Τόμας Μπάρακ ζήτησε από Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Κούρδους να προσκυνήσουν Ερντογάν και νεο-οθωμανούς ισλαμιστές – ΝΤΡΟΠΗ! Αυτές είναι οι ΗΠΑ;

Φιλότουρκος Αμερικανός πρεσβευτής Τομ Μπάρακ: «Σύντομα» η επίλυση του ζητήματος των S-400 μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...