Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηχηρή προειδοποίηση στην Τουρκία: «Έχουμε τα μέσα και τη βούληση» – «Δεν ανεχόμαστε!»

Ηχηρή προειδοποίηση στην Τουρκία: «Έχουμε τα μέσα και τη βούληση» – «Δεν ανεχόμαστε!»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ηχηρά μηνύματα προς την Τουρκία, ότι «έχουμε και τη βούληση και τα μέσα να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία» και ότι «δεν πρόκειται ν’ αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο», έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Καλαμάτα, κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 23ης Μαρτίου 1821.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού επισήμανε ότι «επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία», υπογράμμισε ότι «ουδέποτε πρόκειται ν’ αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση -έστω και αν αυτή γίνεται προφανώς για λόγους εσωτερικής της “πολιτικής κατανάλωσης” – η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο καθιστούμε σαφές στην Τουρκία ότι έχουμε και τη βούληση και τα μέσα να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία, συνακόλουθα δε τα σύνορα, το έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας μας, που είναι και σύνορα, έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κατέστησε, επίσης, σαφές προς την Τουρκία ότι «ο πλήρης και ειλικρινής σεβασμός του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Κεκτημένου, καθώς και του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του -συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του Δικαίου της Θάλασσας- αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για τις μεταξύ μας σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας, επιπλέον δε για οιαδήποτε θετική εξέλιξη της ευρωπαϊκής της προοπτικής».

Αναφερόμενος στην ιστορική επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό, την 23η Μαρτίου 1821, και στα διαχρονικά διδάγματά της, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:

«Από εδώ, την Καλαμάτα, όλοι οι δημοκρατικοί Έλληνες, υπό όρους αρραγούς ενότητας, δεσμευόμαστε να υπερασπιζόμαστε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, την Ελευθερία μας έναντι πάντων.

»Δεσμευόμαστε όμως να υπερασπιζόμαστε και την Ελευθερία κάθε ανθρώπου, ακόμη και πέρα και έξω από τα σύνορά μας».

Όπως σημείωσε, «τούτο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, δοθέντος ότι κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει χρέος να υπερασπίζεται σήμερα την ελευθερία, πρωτίστως απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, αυτό τούτο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, άρα την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Ό,τι να ‘ναι ο Πλεύρης – Κατηγόρησε την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού για τον Κασσελάκη στη Θήβα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Λάρισα – Μήτερα θύματος Τεμπών σε υπουργό Δ. Παπαστεργίου: «Κάντε το καθήκον σας» (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...