Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησαν ο Κατρούγκαλος με τον Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι

Τι συζήτησαν ο Κατρούγκαλος με τον Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την απόλυτη καταδίκη της Ελλάδας για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, μετέφερε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια της συνάντηση που είχαν το βράδυ της Πέμπτης στο Ελσίνκι.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος σε δημοσιογράφους συζήτησαν την ανάγκη να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο, να διακοπούν και εκεί οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας.

«Σε αυτό το πεδίο, όπως είχαν συμφωνήσει και οι δύο ηγέτες κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, έχει συμφωνηθεί η ενεργοποίηση συζητήσεων μεταξύ κλιμακίων στρατιωτικών για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

»Και επιβεβαιώσαμε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν ξανά τα κλιμάκια αυτά τα οποία θα έχουν συνάντηση τη Δευτέρα στην Αθήνα», σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η συνάντηση δεν είχε στόχο να βρεθεί μια μόνιμη λύση στα ανοικτά ζητήματα ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο έτσι ώστε να μην προκύψει κάποιο ατύχημα.

«Εποικοδομητική» χαρακτηρίζει τη συνάντησή του με Κατρούγκαλο ο Τσαβούσογλου

Με εποικοδομητικό τρόπο συζητήσαμε όλα τα θέματα μεταξύ των δύο χωρών μας δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Γεώργιο Κατρούγκαλο.

Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε επί λέξη «στη συνάντησή μας με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Γεώργιο Κατρούγκαλο συζητήσαμε με εποικοδομητικό τρόπο όλα τα θέματα μεταξύ των δύο χωρών μας».

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας

«Μετέφερα με τον πιο απόλυτο τρόπο την καταδίκη μας για τις μονομερείς παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και του ζήτησα να σταματήσουν.

»Παράλληλα όμως συζητήσαμε την ανάγκη να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο, να διακοπούν και εκεί οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

»Εκεί, σε αυτό το πεδίο, όπως είχαν συμφωνήσει και οι δύο ηγέτες κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, έχει συμφωνηθεί η ενεργοποίηση συζητήσεων μεταξύ κλιμακίων στρατιωτικών για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

»Και επιβεβαιώσαμε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν ξανά τα κλιμάκια αυτά τα οποία θα έχουν συνάντηση τη Δευτέρα στην Αθήνα.

»Επομένως, προφανώς δεν ήταν μια συνάντηση που επεδίωκε να βρεθεί μόνιμη λύση.

»Επαναλήφθηκαν οι γνωστές θέσεις των δύο πλευρών και όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο για να μην προκύψει ατύχημα, κάτι που καμιά από τις δύο πλευρές δε θα θέλει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...