Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Παπανδρέου προς Κ. Μητσοτάκη: Εφιάλτης είναι η μνήμη, η μνήμη της μεγάλης προδοσίας του 1965 (βίντεο)

Α. Παπανδρέου προς Κ. Μητσοτάκη: Εφιάλτης είναι η μνήμη, η μνήμη της μεγάλης προδοσίας του 1965 (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις του παρελθόντος ανάμεσα στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου, είπε κάτι το οποίο δεν ισχύει, τουλάχιστον για όλους τους υπόλοιπους που έζησαν ως αυτόπτες μάρτυρες την πολιτική ζωή του τόπου την δεκαετία του ‘90.

Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα, μιλώντας στο κλειστό γήπεδο της αχαϊκής πρωτεύουσας:

«Αυτός ο τόπος έχει μια σπουδαία πολιτική παράδοση, κι αν μη τι άλλο παρά τις διαφορές μας με κάποιους από τους πολιτικούς αντιπάλους του χθες (εννοώντας προφανώς τον Ανδρέα Παπανδρέου, ίσως και τον Γεώργιο Παπανδρέου) υπήρχε πάντα ένας κώδικας ευπρέπειας και ποιότητας».

Κώδικας ευπρέπειας και ποιότητας δεν υπήρχε από την πλευρά του πατέρα του, αφού ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έστειλε για πρώτη φορά στο Ειδικό Δικαστήριο ένα πρωθυπουργό, τον Ανδρέα Παπανδρέου. Για την ιστορία, ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώθηκε.

Όσοι όμως έζησαν την σφοδρή πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άνδρες θα θυμούνται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου χρησιμοποιούσε δύο φράσεις για να χαρακτηρίσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Αποστάτη» και «Εφιάλτη της Δημοκρατίας».

Με δεδομένα τα ιστορικά γεγονότα, να προσπαθείς να τα ωραιοποιήσεις ή να τα παραποιήσεις, είτε το κάνεις από άγνοια είτε από προπαγάνδα.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την απάντηση που είχε δώσει στη Βουλή το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Κύριε Μητσοτάκη να σας πω κάτι; Δεν φοβούμαι να σας ακούω, ποτέ δεν έχετε κατορθώσει να διαμορφώσετε μια λογική, έναν λόγο άρτιο, που να μην περιέχει ουσιαστικές ύβρεις αν και έχετε πάντοτε δίπλα σας ικανούς συνεργάτες, σας το έχω ξαναπεί, και όταν μιλάτε για ύβρεις, εγώ ούτε μια λέξη, ούτε μια λέξη δεν χρησιμοποίησα σε βάρος σας Βουλευτής».

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ: «Εφιάλτης»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Εφιάλτης; Εφιάλτης είναι η μνήμη, η μνήμη της μεγάλης προδοσίας του 1965, είναι η μνήμη της μεγάλης προδοσίας. Κύριε Μητσοτάκη να μιλήσετε όσο θέλετε, όσο περισσότερο ομιλείται, τόσο περισσότερο κάνετε σαφές ότι μόνον το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έχει πρόγραμμα και λύση για τα προβλήματα της χώρας …Καληνύχτα σας».

Τραμπούκιζαν στη Βουλή οι «ευπρεπείς» της ΝΔ

Στο επόμενο βίντεο δείτε την «ευπρέπεια» και την «ποιότητα» των βουλευτών της ΝΔ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου το 1993, όταν η ΝΔ έχει υποστεί βατερλό τις εκλογές (θα δει κυβέρνηση ξανά μετά από 11 χρόνια) και ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει κερδίσει μια σαρωτική νίκη:

«Πρακτοριλίκια» και «μυστική διπλωματία»

Συζήτηση στη Βουλή το 1988 για την υφαλοκρηπίδα. Φοβερές αποκαλύψεις Παπανδρέου για τον μειοδοτικό ρόλο και τη μυστική διπλωματία της Δεξιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης οφείλει να έλθει στην Βουλή και να απολογηθεί για τα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...