Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας: «Ψήφος στη Ν.Δ. είναι εντολή ακύρωσης των μέτρων ελάφρυνσης»

Αλ. Τσίπρας: «Ψήφος στη Ν.Δ. είναι εντολή ακύρωσης των μέτρων ελάφρυνσης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωεκλογές 2019,

Για το ενδεχόμενο «ακύρωσης των μέτρων ελάφρυνσης» σε περίπτωση που οι πολίτες «τα αποδοκιμάσουν» με την ψήφο τους την Κυριακή προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός εν όψει των ευρωεκλογών.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «τυχόν ψήφος στην Ν.Δ. είναι ψήφος στον Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι εντολή ακύρωσης της νέας οικονομικής πολιτικής και των μέτρων ελάφρυνσης», υπογραμμίζοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δεσμεύεται για τη 13η σύνταξη».

Αντίθετα, όπως είπε, αν επαναβεβαιωθεί η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, τότε ο ίδιος θα έχει το αντίστοιχο πολιτικό εκτόπισμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά δεν είναι μια χαλαρή ψήφος.

»Είναι ευρωπαϊκές εκλογές, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα (…) ο κόσμος ψηφίζει για πολιτικό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια.

»Δεν μπορώ να πω, δεν τρέχει τίποτε, ό,τι και αν ψηφίσετε» ανέφερε συγκεκριμένα για να προσθέσει:

«Ζήτησα ψήφο εμπιστοσύνης. Αν την πάρω, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορέσω να τα εφαρμόσω. Αν αποδοκιμασθούν, όλα είναι ανοιχτά».

Όπως σημείωσε, με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ή στήριξης της Ν.Δ., «μπαίνουμε σε μια συζήτηση που δεν ξέρω πού θα καταλήξει, σε μια περιπέτεια». Διευκρίνισε πάντως, ότι η τελική κατάληξη είναι οι εθνικές κάλπες.

Υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε την «13η σύνταξη» «ανέφικτη», μία εβδομάδα πριν τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για παροχολογία, είπε πως τα κυβερνητικά μέτρα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας στρατηγικής και των καλών αποτελεσμάτων της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία.

Για τον χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να προχωρήσει στα μέτρα ελάφρυνσης απάντησε πως «δίνονται μέσα σε απόλυτη δημοσιονομική ασφάλεια για το 2019, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat». Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, διαβεβαίωσε, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε πακτωλό χρημάτων».

Στον αντίποδα, όπως είπε, οι προκάτοχοί του «είχαν τη δυνατότητα να μοιράζουν χρήματα δεξιά αριστερά». «Μας κατηγορούν εκείνοι που έφτασαν τα ελλείμματα σε δυσθεώρητα ύψη, αυτοί που μας οδήγησαν στα μνημόνια, που έκαναν αθρόες προσλήψεις» αντέτεινε.

Θύμισε επίσης ότι η κυβέρνησή του κληρονόμησε από τον κ. Σαμαρά άδεια ταμεία, ενώ «σήμερα το κράτος έχει 30 δισ. ρευστότητα, από τα οποία τα 16 είναι απολύτως δικά μας».

Για το αφορολόγητο, έκανε λόγο για «ριζική διαφορά» με τη Ν.Δ. και κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν τι σημαίνει η πρόταση του πολιτικού του αντιπάλου «για φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, στους αγρότες και τα χαμηλά εισοδήματα».

Το σχέδιο για τους συνταξιούχους

Σε συνέχεια της χθεσινής αναφοράς του πως «υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη που θα αφορά όλους τους συνταξιούχους» ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι στο εισόδημά τους τα προηγούμενα χρόνια.

Έκανε ειδικότερα, λόγο, για ενιαία δομή μέσω της εθνικής σύνταξης και διευκρίνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν μίλησε για επαναφορά του ΕΚΑΣ ως προνοιακού επιδόματος, αλλά για τη δυνατότητα αποκατάστασης της απώλειας που είχαν οι συνταξιούχοι, μέσω της αύξησης της εθνικής σύνταξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...