Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Κουτσούμπας: Η Τουρκία θέλει ισχυρό ενεργειακό μερίδιο όχι μόνο στην Αν. Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο

Δημ. Κουτσούμπας: Η Τουρκία θέλει ισχυρό ενεργειακό μερίδιο όχι μόνο στην Αν. Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ, ανέφερε ότι «το σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι η Τουρκία, βήμα το βήμα, επιδιώκει να κατοχυρώσει τις θέσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα, ειδικότερα στην Κυπριακή ΑΟΖ, την προώθηση αυτών που επιδιώκει, της νομιμοποίησης και της ύπαρξης δύο κρατών στην Κύπρο, δηλαδή την προώθηση της διχοτομικής λύσης».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «παράλληλα συνεχίζει τις διεκδικήσεις της που αφορούν και κυριαρχικά δικαιώματα, διότι η θέληση της τούρκικης άρχουσας τάξης είναι να έχει ισχυρό ενεργειακό μερίδιο και στην Κυπριακή ΑΟΖ, γενικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και βεβαίως στο Αιγαίο».

Επισήμανε, στη συνέχεια, ότι στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει τετελεσμένα, όσον αφορά την αμφισβήτηση της Κυπριακής ΑΟΖ, ενώ προχωρά «και με ενέργειες στην Αμμόχωστο στα Βαρώσια. Αυτό θα έχουμε ως εξέλιξη».

«Αυτό δηλαδή που σήμερα φαίνεται ως σενάριο, άσχετα αν θα γίνει στην πράξη ή όχι άμεσα, αλλά το έχει ως επιδίωξη, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε και ως δεδομένο, το οποίο σημαίνει παραπέρα αναβάθμιση της πολεμικής εμπλοκής γιατί εμπλοκή έτσι και αλλιώς υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για σύγχυση μεταξύ της απαραίτητης ψυχραιμίας για την αντιμετώπιση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων και του εφησυχασμού του ελληνικού λαού και τόνισε ότι το ΚΚΕ, προσπαθεί να αναδείξει τα πραγματικά αίτια των γεγονότων αυτών των συμφερόντων που υπηρετούνται, που δεν είναι άλλα από τους ανταγωνισμούς για τους ενεργειακούς πόρους για τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας, των εμπορευμάτων, εδώ στο κρίσιμο σημείο που είναι η Ανατολική Μεσόγειος, η Κύπρος, το Αιγαίο, η Ελλάδα».

Υπογράμμισε ότι ο λαός πρέπει να είναι ενημερωμένος «και να έχουμε καταλήξει τι πρέπει να κάνουμε ως χώρα» και επισήμανε ότι από αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ ασκεί κριτική στη κυβέρνηση «διότι σταδιακά, βήμα το βήμα, οδηγείται σε αποδοχή τετελεσμένων, οδηγείται συνεχώς σε υποχώρηση στις αξιώσεις άλλων δυνάμεων.

»Και βεβαίως έχει εναγκαλιστεί το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για όλα αυτά που συμβαίνουν όλα αυτά τα 45 χρόνια».

«Στις 7 Ιουλίου ισχυρό ΚΚΕ, αυτή είναι η δύναμη του λαού. Και βεβαίως ετοιμότητα, για όλα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας με ευθύνη πολύ ισχυρών δυνάμεων αλλά και των εκάστοτε κυβερνήσεων εδώ στη χώρα μας, στην Ευρώπη γενικότερα.

»Για να μπορούμε να χαμογελάμε και για να μη θρηνούμε νέες απώλειες σε κυριαρχικά δικαιώματα ή πολύ χειρότερα, να μη θρηνούμε θύματα» τόνισε.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, επισήμανε ότι και μόνο να παρακολουθήσει κανείς αντικειμενικά τις απαντήσεις του προέδρου του ΣΕΒ στα λεχθέντα στην συνέλευση του ΣΕΒ από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και τον πρόεδρο της ΝΔ, επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ ότι «στην οικονομία και σε μια σειρά άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως τα προηγούμενα, (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση” παρά τις επιμέρους διαφορές τους».

«Το πρόγραμμα της ΝΔ και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και όχι τον εργάτη, το μισθωτό, το συνταξιούχο» πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ως μεσαία τάξη εννοούν τους έχοντες ετήσιο εισόδημα 10.000-20.000 ευρώ και έθεσε το ερώτημα «αυτοί είναι μεσαία τάξη ή είναι στα όρια της φτώχειας;», προσθέτοντας ότι τα δύο κόμματα όταν μιλούν για «αδύναμα κοινωνικά στρώματα» εννοούν την πολύ ακραία φτώχεια «η οποία προβλέπεται και από τα μνημόνιά τους, που μαζί ψήφισαν, μαζί υλοποιούν, από την ίδια την ΕΕ για να διαχειριστεί την ακραία φτώχεια».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ο κόσμος -που έχει μάτια και αυτιά ανοιχτά- σκέπτεται και θέλει το ΚΚΕ πολύ ενισχυμένο «να εξαφανίσει τη ΧΑ, να βλέπει όχι απλά την πλάτη του αλλά να φύγει και από το ελληνικό κοινοβούλιο ή άλλες ακροδεξιές δυνάμεις».

«Και αυτό μπορεί να γίνει σίγουρα μόνο με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, δηλαδή αν πάρει πολύ περισσότερους ψήφους, μεγαλύτερα ποσοστά, πολύ περισσότερους βουλευτές» τόνισε.

»Είπε ότι «πρέπει να συνεχιστεί το μάθημα που έδωσαν οι ψηφοφόροι του στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για όλη αυτή την κοροϊδία που έκανε αυτά τα χρόνια και βεβαίως να μη δώσουν συγχωροχάρτι – που τους έδωσε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και να πάνε να τους ψηφίσουν για να συνεχίσουν τα ίδια».

Είπε ότι η ψήφος σε αυτά τα κόμματα, όπως το «σκόρπισμά» της σε κόμματα «μιας χρήσης» δεν βοηθούν στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων ενάντια στη λαίλαπα που θα έρθει σε αντιλαϊκά μέτρα ή σε επικίνδυνες καταστάσεις που θα συμβούν στην περιοχή.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το κλίμα μοιρολατρίας που καλλιέργησαν επί χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κυρίως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει, πρόσθεσε ότι ο λαός -στη θέληση του οποίου «ακουμπάει» η πρόταση του ΚΚΕ- ενισχύοντας το ΚΚΕ «δυναμώνει τη δική του δύναμη, αρκεί να πιστέψει ο λαός ότι μπορεί ο ίδιος να πάρει τις τύχες στα χέρια του» και κατέληξε αναφέροντας ότι ο ίδιος ο λαός «πρέπει να πάρει την απόφαση τελικά και αυτή η απόφαση πρέπει να είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...