Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε τις προεκλογικές του παροχές χωρίς να πει τον οδυνηρό μετεκλογικό λογαριασμό

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε τις προεκλογικές του παροχές χωρίς να πει τον οδυνηρό μετεκλογικό λογαριασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τους 16 βασικούς πυλώνες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που περιλαμβάνει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ παρουσίασε προ ημερών σε εκδήλωση στον «Ελληνικό Κόσμο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, το φυλλάδιο των 18 σελίδων που έχει ως τίτλο το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε», θα πρέπει να φτάσει σε όλους τους πολίτες.

Όποιος άκουσε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ή διαβάσει το φυλλάδιο με τις θέσεις της ΝΔ μπορεί να διακρίνει παντού όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες που έχει κάνει μέχρι τώρα για μείωση των φορολογικών συνετελεστών, μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους (πλούσιους και φτωχούς), αλλού θα βρει γενικόλογες δεσμεύσεις αλλά πολύ ωραίες εκφράσεις (π.χ. για πολλές και καλές δουλειές) πουθενά όμως δεν θα βρει πώς θα βρεθούν οι πόροι για μια σειρά από εξαγγελίες που έκανε ή πώς θα αντισταθμίσει τις παροχές του κοινωνικού κράτους με μειωμένα τα έσοδα από τους φόρους.

Στο μεγαλύτερο μέρος η παρουσίαση του προγράμματος ήταν αυτό που σημείωσε στο τέλος της ομιλίας του ότι δεν θα ήθελε να κάνει.

Μια συρραφή εξαγγελιών χωρίς να λέει το «πώς» και με «ποιο τρόπο». Ή τι θα περικόψει.

Οι προεκλογικές παροχές της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ένα μετεκλογικό λογαριασμό περικοπών που δεν το αποκαλύπτει ακόμη!

Αναλυτικά η παρουσίαση του προγράμματος:

«Φοράμε τη στολή εργασίας, τα κοστούμια μπορεί να περιμένουν λίγο ακόμη», ανέφερε, ξεκινώντας την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ επιμένει σε προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό λόγο της.

Όπως τόνισε, εδώ και καιρό η ΝΔ έχει δουλέψει το πρόγραμμά της ανά κλάδο και τομέα και έχει παρουσιάσει τις θέσεις της για όλα τα κρίσιμα θέματα.

Το πρόγραμμα θα τυπωθεί και σε γραφή μπράϊγ.

Θα διανεμηθεί μέσω του Τύπου και θα φθάσει σε όλους τους πολίτες το 18σέλιδο φυλλάδιο.

Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει στην Ελευσίνα το κοινωνικό συμβόλαιο.

«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία»

«Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία και τον φόρο στα μερίσματα αμέσως.

»Διπλασιάζουμε τον χρόνο συμψηφισμού και ενισχύουμε τις υπεραποσβέσεις.

»Η αποκλιμάκωση του ύψους δανεισμού της χώρας φέρνει μείωση του κόστους δανεισμού στις επιχειρήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα του κόμματος.

«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Μπορούμε να μειώσουμε τους ανέργους σε μία τετραετία σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα».

«Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες»

«Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες» δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για εισαγωγικό συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν οι εισφορές από 20% σε 15%.

Όπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%.

«Η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη»

Η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα τηρήσει την πολιτική κατάργησης των υπερπλεονασμάτων που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να μοιράζει μετά επιδόματα.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι θα αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία και ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στη διετία, έκπτωση για ενεργειακή αναβάθμιση και συμψηφισμό με τιμολόγια στην εφορία.

Όπως είπε, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα και ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων.

«Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα

Η στήριξη των νέων οικογενειών είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ, και ανακοίνωσε:

«-Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

»-Αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

»-Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).

»-Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού.

»Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων».

«Η ΝΔ έχει την ευθύνη να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.

»Στηρίζουμε τον θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι η καλύτερη πολιτική κατά της φτώχειας είναι οι δουλειές και όχι τα επιδόματα και μίλησε για πρόγραμμα ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια ανέργους.

«Καθιερώνουμε πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους»

«Καθιερώνουμε πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους, με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ, με ενημέρωση των πολιτών (με SMS ή email) για τις αναγκαίες εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ και ανέφερε τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες και καθιέρωση ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αλλά και κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες χρονίων ασθενών.

Ακόμη, επισήμανε πως θα εφαρμοστεί ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού και πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως.

«Καταργούμε αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου»

«Καταργούμε αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου για να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ.

«Όπου πρέπει να γίνουν αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε άρον-άρον, θα γίνουν», τόνισε και μίλησε για τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ, για να σταματήσει η δράση των συμμοριών στο εσωτερικό των φυλακών.

«Υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα για όσους θέλουν να το ξεχνούν»

«Έδωσα αγώνα να στηρίξει η Ευρώπη άμεσα την Κύπρο, χθες, όχι μόνο φραστικά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως θα εμπλέξει την Ευρώπη στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων τονίζοντας ότι «υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα για όσους θέλουν να το ξεχνούν».

Επίσης, μίλησε για αλλαγές στη χορήγηση ασύλου και επισήμανε:

«Διασφαλίζουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής, με ειδική φροντίδα για τις οικογένειες με μικρά παιδιά.

»Και δημιουργούμε ειδικές τάξεις στα σχολεία, ώστε να ενσωματώνονται ομαλά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τα παιδιά όσων παραμείνουν στη χώρα ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η Παιδεία αποτελεί τον βασικό ιμάντα για την πρόοδο κάθε παιδιού στη ζωή του και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό και όλα πρέπει να εκκινούν από κοινή αφετηρία σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, συνδεδεμένο με την οικονομία και την κοινωνία.

»Και με εκπαιδευτικούς ελεύθερους να προσαρμόζουν τη διδασκαλία τους στις ανάγκες των μαθητών».

Ακόμη, έκανε λόγο για νέο πλαίσιο λειτουργίας των ανώτατων ιδρυμάτων, με θεσμούς διοίκησης και με προγράμματα χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου και με δυνατότητα να ιδρύουν ξενόγλωσσα τμήματα για να προσελκύουν ξένους φοιτητές που θα πληρώνουν.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα μετατραπεί σε υπουργείο παρά τω πρωθυπουργώ.

«Ακολουθούμε εξωτερική πολιτική με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας»

«Υιοθετούμε νέα ενεργειακή πολιτική περιορισμού των ρύπων με μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 80% μέχρι το 2050».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την περιβαλλοντική πολιτική του, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ και μίλησε για στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον άνεμο και στον ήλιο και με σταδιακή απεξάρτηση από τον λιγνίτη.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς, ενώ θα μειώσει τη φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα.

«Βάζουμε τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, το πάρτi φθάνει στο τέλος», τόνισε, ενώ για την ολοκλήρωση των εθνικών υποδομών επισήμανε:

«Επενδύουμε 12 δισ. σε έργα εθνικής εμβέλειας, με στόχο τη δημιουργία τουλάχιστον 43.000 θέσεων εργασίας, και την πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% ετησίως».

Επίσης, ανακοίνωσε σειρά έργων. «Ζούμε σε μια ταραγμένη περιοχή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ακολουθούμε εξωτερική πολιτική με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας».

Όπως υποστήριξε, «ιδρύουμε στα πρότυπα άλλων κρατών -όπως η Γαλλία και το Ισραήλ- Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

«Το όργανο αυτό λειτουργεί υπό τον πρωθυπουργό και εντοπίζει κινδύνους για την εθνική και περιφερειακή ασφάλεια, εισηγείται πολιτικές και υποστηρίζει την κυβέρνηση στη διαχείριση κρίσεων», εξήγησε.

«Στις 7 Ιουλίου ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό»

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, οι κάλπες είναι άδεις και δεν είναι μισογεμάτες από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ. Όπως σημείωσε, «στις 7 Ιουλίου ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό… Ζητήσαμε ισχυρή εντολή.

»Γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες. Θέλει και μπορεί να πάει ενωμένη μπροστά!».

«Ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές, καλώ τους Έλληνες να ενωθούμε σε ένα μεγάλο ρεύμα αναγέννησης. Η πατρίδα δεν θέλει νέα πειράματα και χαμένες ευκαιρίες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...