Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλη η επιχείρηση του Μητσοτάκη να «τελειώσει» το ντιμπέιτ για να κρύψει τη γκάφα με το πρόγραμμα της ΝΔ

Όλη η επιχείρηση του Μητσοτάκη να «τελειώσει» το ντιμπέιτ για να κρύψει τη γκάφα με το πρόγραμμα της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά από τις αλλεπάλληλες παλινωδίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το περίφημο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους γιατί τελικά η ΝΔ αποφάσισε να μποϋκοτάρει μέχρι τέλους οποιαδήποτε προσπάθεια για ντιμπέιτ.

Κι είναι φυσιολογικό να θέλουν να αποφύγουν στη ΝΔ το ντιμπέιτ όταν ακόμη προσπαθούν να διαχειριστούν την ζημιά από την αποκάλυψη ότι οι περίφημες φοροελαφρύνσεις δεν θα έρθουν άμεσα όπως άφηνε τεχνηέντως να εννοηθεί η ΝΔ αλλά σε… βάθος χρόνου! Και συγκεκριμένα σε βάθος…τετραετίας!

Η αποκάλυψη αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη που έγινε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Κρήτη TV προκάλεσε πολλές αναταράξεις ακόμη και μέσα στην ΝΔ.

«Εμείς έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο φορολογικών μειώσεων σε βάθος τετραετίας.

»Εγώ δεν είπα ότι το 2020 θα μειώσω το Φ.Π.Α. Θα μειώσω το Φ.Π.Α. μόνο στην εστίαση συνολικά.

»Αλλά για να καταλήξουμε, πλην του υποκατώτατου συντελεστή ο οποίος διατηρείται, σε δύο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 22 και 11%, αυτό θα το κάνουμε στο δεύτερο μισό της θητείας μας» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αμέσως μετά το σάλο μπήκε μπροστά η προπαγανδιστική μηχανή της ΝΔ προκειμένου να μετριαστούν οι ανιδράσεις και η ζημιά που είχε γίνει!

Πρώτα η λιτότητα στην ατζέντα της ΝΔ

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αποδεικνύονται οι δήθεν δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη περί μείωσης της φορολογίας για όλους», ήταν η άμεση αντίδραση της εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφης Αχτσιόγλου.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συνέντευξη στο Κρήτη TV, δήλωσε ότι δεν θα κάνει καμία μείωση φόρου το 2019, μίλησε μόνο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το 2020 (μείωση την οποία έχει ήδη κάνει η κυβέρνηση) και παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας τις υπόλοιπες υποτιθέμενες μειώσεις της φορολογίας, αφού πρώτα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, διαπραγματευτεί με τους εταίρους και υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα συμφωνήσουν.

»Ακαθόριστες δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές, λοιπόν, αλλά ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας», επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου.

Όπως είπε, «στον αντίποδα αυτού, η κυβέρνηση μείωσε ήδη για το 2019 τον ΦΠΑ στην ενέργεια, τα τρόφιμα και την εστίαση, ενώ το 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει περαιτέρω τον ΦΠΑ, κατεβάζοντας τον μεσαίο συντελεστή από το 13% στο 11%, παράλληλα με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ αλλά και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ». «Οι πολίτες δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στην εποχή της ανασφάλειας και της επιτροπείας.

»Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τη ζωή μας», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Σκωπτικά σχολίασε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας με ανάρτησή του με το σχετικό βίντεο:

«Η πολιτική φοροελαφρύνσεων της ΝΔ σε 6 λέξεις: Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Η άγαμη θυγατέρα της ΝΔ

Το κοντέρ της αναξιοπιστίας της ΝΔ έτρεχε ήδη με αρνητικό πρόσημο ήδη από την Κυριακή όταν η αποκάλυψη του Documento για την Τ. Μοροπούλου είχε δημιουργήσει έντονες καταστάσεις και εντός Μοσχάτου αφού η συγκεκριμένη υποψήφια ήταν προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη.

«ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ! Λαμόγιο υποψήφια ΝΔ, ΑΓΑΜΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ έπαιρνε 7 χρόνια παράνομα σύνταξη αφού την έπαιρνε άλλα 33 χρόνια πριν» έγραψε την Κυριακή ακόμη και το dexiextrem ως ένα χαρακτηριστικό δείγμα των εντυπώσεων που άφησε στο γαλάζιο στρατόπεδο η υπόθεση αυτή.

Πόσο μάλλον όταν την Δευτέρα το πρωί η Τ. Μοροπούλου άφηνε έκθετη τη ΝΔ όταν αποκάλυπτε ότι η ηγεσία ήξερε το θέμα με την σύνταξη που έπαιρνε ως άγαμη θυγατέρα!

Κι ύστερα μπλόκαραν το debate

Μετά από όλα αυτά ήταν μονόδρομος πλέον για τον αρχηγό της ΝΔ και το επιτελείο του να κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην γίνει το ντιμπέιτ.

Όπως κατήγγειλε και ο πρωθυπουργός σε αυτό βοήθησαν τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το ΚΚΕ αφού μπλόκαραν μια σειρά από άλλες ημερομηνίες.

Η ΝΔ αυτό που κατάφερε έστω και για λίγες ώρες ήταν να καλυφθεί πίσω από τις αρνήσεις των άλλων δύο κομμάτων!

Όμως όλοι θυμούνται τις παλινωδίες του Κ.Μητσοτάκη που δεσμευόταν να κάνει όσα debate θέλει ο Αλέξης Τσίπρας και τελικά με την βοήθεια δύο άλλων κομμάτων κατάφερε να επιτύχει αυτό που ήθελε στα αλήθεια: Να μην έρθει σε απευθείας αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...