Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Προετοιμαζόμαστε ώστε να έχουμε απάντηση για όλα τα ενδεχόμενα

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Προετοιμαζόμαστε ώστε να έχουμε απάντηση για όλα τα ενδεχόμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ελλάδα παρακολουθεί από κοντά την τουρκική παραβατικότητα, αναδεικνύει το θέμα σε όλα τα διεθνή φόρα -το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ- όπου έχει γίνει αντιληπτό ότι η Τουρκία αποτελεί τον αγωγό προαγωγής της έντασης στην περιοχή, και προετοιμάζεται ώστε να έχει απάντηση για όλα τα ενδεχόμενα» ανέφερε ο νέος υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για την εξαγγελία της γείτονος περί προοπτικής γεώτρησης νοτίως του Καστελόριζου.

Εκτιμώντας, παράλληλα, ότι «θα υπάρξουν σε υψηλότερο επίπεδο από εμάς συστάσεις (σ.σ. του διεθνούς παράγοντα) που θα αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Προβληματιζόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε», επανέλαβε.

Σχετικά με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο κ. Παναγιωτoπούλος τόνισε ότι δεν είναι ένα μηχανισμός που θα αποκαταστήσει σχέσεις ειρήνης και αρμονίας στο 100% με την Τουρκία, αλλά είναι ένα ανοικτό κανάλι επικοινωνίας που πρέπει να είναι ανοικτό σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης έστω σε χαμηλότερο επίπεδο εκπροσώπων για την αποκλιμάκωσή της.

«Όμως θα εκτιμήσουμε από δω και πέρα και ανάλογα με τη συμπεριφορά της Τουρκίας πόσο ενεργό θα είναι αυτό το κανάλι επικοινωνίας», σχολίασε περαιτέρω.

Απαντώντας σε ερώτηση για το οικονομικό και υλικοτεχνικό κόστος που επωμίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για την υλοποίηση αποστολών έρευνας διάσωσης και άλλων κοινωνικών δράσεων τους, ο κ. Παναγιώτοπουλος σημείωσε ότι η Πολιτεία έχει επιλέξει σε καιρό ειρήνης να υποστεί κάποια φθορά στα πλωτά και τα πτητικά μέσα προκειμένου να κάνει το ανθρωπιστικό της καθήκον.

Παράλληλα, αφού παρατήρησε ότι η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αποτελεί την κύρια αποστολή τους, γνωστοποίησε ότι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θα εξετασθούν τρόποι για το πώς θα επιλυθεί το θέμα της επιβάρυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποστολή του 691 ΒΕΒ είναι η παραγωγή προϊόντων για κάλυψη αναγκών συντηρήσεως του Στρατού Ξηράς και των λοιπών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως Ιατρικό και Βιομηχανικό οξυγόνο και άζωτο και χρώματα διαφόρων τύπων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...