ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Νίκη Κεραμέως, Πανεπιστήμια, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το στίγμα της ρύθμισης για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς είναι σε εξέλιξη στη Βουλή η επεξεργασία του διϋπουργικού νομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνεται.
«Στόχος της νομοθετικής μας πρωτοβουλίας για το πανεπιστημιακό άσυλο είναι να επαναφέρουμε τη κοινή λογική και να σταματήσει έτσι η στρέβλωση, η εργαλοποίηση και η μετατροπή του σε άσυλο ανομίας» επεσήμανε η κα Κεραμέως υπεραμυνόμενη της ρύθμισης.
«Με τις νέες ρυθμίσεις ενισχύουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και φροντίζουμε έκνομες πράξεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα πανεπιστήμια, να τιμωρούνται και να αποτρέπονται εντός και εκτός πανεπιστημίου» πρόσθεσε.
Η υπουργός Παιδείας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σημείωσε ακόμα ότι βίαιες διακοπές μαθημάτων, παρεμπόδιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας ή ενέργειες που πλήττουν τη δημόσια περιουσία, αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας.
Σε περίπτωση έκνομων πράξεων «που τελούνται εντός πανεπιστημίων ή εκτός πανεπιστημιακών χώρων και οι δράστες χρησιμοποιούν το χώρο των ΑΕΙ για να αποφύγουν τη σύλληψη, οι αρμόδιες Αρχές ασκούν όλες τις αρμοδιότητές τους.
»Παύει ο χώρος των πανεπιστημίων να αποτελεί χώρο έκνομων ενεργειών και καταφύγιο παράνομων ενεργειών.
»Εξομοιώνεται πλέον με δημόσιο χώρο, όταν πρόκειται για την τέλεση αξιόποινης πράξης».
























































