Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίτη βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Τρίτη βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώνεται την Τρίτη το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, στις επτά το απόγευμα και αναμένεται να απαντήσει στην κριτική που άσκησε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για σειρά διατάξεων του σχεδίου νόμου.

Το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας υποβάλλεται στα άρθρα για τον υπηρεσιακό Γραμματέα, τα άρθρα για τους Γενικούς και τους Ειδικούς Γραμματείς, για τη μεταβατική διάταξη που καταργεί το μητρώο για τα επιτελικά στελέχη και τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο ΑΣΕΠ.

Ονομαστική ψηφοφορία καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το σύνολο του κεφαλαίου του νομοσχεδίου για τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο σχέδιο που έχει είναι η άλωση του κράτους και πως αντί για αξιοκρατική στελέχωση του δημοσίου από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, θα στελεχώσει το δημόσιο από μητρώο στελεχών της ΝΔ.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε την πρόβλεψη του κ. Τσίπρα ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει.

«Κρατώ τη δήλωσή σας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να πετύχει.

»Εύχομαι και ελπίζω να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη, με το ότι ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν θα χάνατε τις εκλογές», είπε ο υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου

Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματά της

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα

Η Ρένα Δούρου στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών – Συνάντηση με τον Λευτέρη Νίκα στη Βουλή

Τσίπρας από Πάτρα: Η κυβέρνηση καταρρέει και το γνωρίζουν και οι ίδιοι – Όλη η ομιλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...