Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησε ο Δένδιας με τους Κινέζους – Ήπια ισχύς το «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών»

Τι συζήτησε ο Δένδιας με τους Κινέζους – Ήπια ισχύς το «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων και η διευκόλυνση της πραγματοποίησης επενδύσεων στην Ελλάδα, αποτέλεσαν βασικό θέμα των συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι, στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Εβδομάδας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Κινέζος υπουργός δεσμεύτηκε ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τις κινεζικές ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με πιο πρόσφορους τομείς τον τουρισμό και τις υποδομές.

Σε αυτή την κατεύθυνση εκτιμάται ότι θα συμβάλει και η ίδρυση υποκαταστήματος της τράπεζας της Κίνας (Bank of China), ένα θέμα το οποίο είχε συζητήσει ο Έλληνας υπουργός με την πρέσβη της Κίνας κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και ουσιαστική, ενώ διήρκεσε σχεδόν μια ώρα, υπερβαίνοντας τον αρχικό προγραμματισμό.

Επιπλέον, η συνάντηση είχε και προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, με δεδομένο ότι προετοίμασε το έδαφος τόσο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη, όσο και την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας στην Αθήνα τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η προεδρική επίσκεψη αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί λίγους μήνες μετά την επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Κίνα.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας προσκάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα, ενώ έλαβε και αντίστοιχη πρόσκληση να επισκεφθεί το Πεκίνο.

Ήπια ισχύς το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Σχετικά με τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που συμμετέχουν στο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, ο Έλληνας υπουργός είπε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «δείχνει ότι αυτό που λέμε ήπια ισχύς, δηλαδή την δυνατότητα της κουλτούρας και του πολιτισμού να παίζουν ρόλο, είναι κάτι απτό και σημαντικό».

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες στο φόρουμ τόνισαν την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ από την πλευρά του ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ελληνική πρόταση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...