Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα φιλότουρκα τζιχάντια της Λιβύης λένε ότι τους «κλέψαμε» ΑΟΖ – Πλησιάζει η ώρα που θα τους «τελειώσει» ο στρατάρχης Χαφτάρ

Τα φιλότουρκα τζιχάντια της Λιβύης λένε ότι τους «κλέψαμε» ΑΟΖ – Πλησιάζει η ώρα που θα τους «τελειώσει» ο στρατάρχης Χαφτάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ισλαμιστική κυβέρνηση της Λιβύης, που εδρεύει στην Τρίπολη και υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ, επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στην Αθήνα, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα haber7.

Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που βιώνει η Λιβύη μετά την πτώση του Καντάφι, για να εκδώσει άδειες για έρευνα υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση της Τρίπολης, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, είναι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και την υπερασπίζονται ένοπλες συμμορίες τζιχαντιστών που εξοπλίζουν και υποστηρίζουν η Τουρκία με το Κατάρ.

Η κυβέρνηση αυτή τελεί υπό πολιορκία στην Τρίπολη από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, που πρόσκειται στην παράλληλη κυβέρνηση της Βεγγάζης και υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πριν λίγο καιρό η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak κατηγόρησε την Χαλίφα Χαφτάρ ως πιόνι της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Ευχόμαστε ολόψυχα νίκη των συμμάχων μας Χαφτάρ, Αιγύπτου και Εμιράτων

Η επικείμενη νίκη του Χαλίφα Χαφτάρ και των ηρωικών όπλων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), η συμμαχική νίκη των εν όπλοις συμμάχων μας Αιγύπτου και Εμιράτων, θα σημάνει μια λαμπρή ημέρα για τη σπουδαία συμμαχία μας που αγωνίζεται για να κρατήσει τους λαούς της περιοχής μας ελεύθερους από τον νεοθωμανισμό και τη δεισιδαιμονία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Θα σημάνει και το τέλος της τουρκικής παρουσίας στη Λιβύη.

Τι λένε οι τζιχαντιστές της υπό κατάρρευσης κυβέρνησης και τα τούρκικα αφεντικά τους

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα η Ελλάδα, στα οικόπεδα που έδωσε προς εξερεύνηση συμπεριέλαβε και 39.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που ανήκουν στην Λιβύη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Τουρκία έχει εμπλακεί ενεργά στον εμφύλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λιβύη με την αποστολή πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων και οχημάτων, προκειμένου να εξασφαλίσει πως η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ θα καθιερώσει την εξουσία της σε όλη την Λιβυκή επικράτεια προκειμένου να εφαρμόσει τις βλέψεις της για κοινή ΑΟΖ με την χώρα αυτή κάτι που θα βλάψει τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Τι έγραψε «Το ΒΗΜΑ»

«Το ΒΗΜΑ» της περασμένης Κυριακής έγραψε σχετικά με τη «ρηματική διακοίνωση» που μας επέδωσαν τα τζιχάντια του Ερντογάν.

«Με ρηματική διακοίνωση η οποία επιδόθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εν μέσω θερινής ραστώνης, συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου, και φέρει «τουρκικό άρωμα», η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης αμφισβητεί ευθέως το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της χώρας μας σε περιοχές νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης, θεωρώντας ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να έχει βλαπτικές συνέπειες για τα ζωτικά συμφέροντα της Τρίπολης.

»Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», η ρηματική διακοίνωση που φέρει ημερομηνία 2 Αυγούστου επιδόθηκε στην A6 Διεύθυνση Αραβικών Χωρών και Μέσης Ανατολής και προκάλεσε τη σφοδρή ενόχληση της Αθήνας, η οποία απάντησε με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο.

»Υψηλόβαθμοι διπλωματικοί παράγοντες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για πιθανή τουρκική παρέμβαση στην κίνηση εκ μέρους της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης η οποία, ως γνωστόν, διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την Αγκυρα.

»Δεν πρέπει επίσης να λησμονείται ότι κύκλοι εντός της τουρκικής κυβερνήσεως, με προεξάρχοντα τον υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, έχουν επανειλημμένα αναφερθεί σε οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, αγνοώντας πλήρως στοιχειώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσα», έγραψε «Το ΒΗΜΑ».

Το TRIBUNE δεν ανησυχεί καθόλου. Σύντομα αυτοί που μας επέδωσαν τη ρηματική διακοίνωση θα βρίσκονται στα χέρια του στρατάρχη Χαφτάρ και θα δικάζονται για εθνική προδοσία της Λιβύης.

Εάν υπάρχουν «Έλληνες υψηλόβαθμοι διπλωματικοί παράγοντες» που ανησυχούν, όπως έγραψε «Το ΒΗΜΑ», να αλλάξουν δουλειά. Δεν κάνουν για διπλωματία.

Να σημειωθεί ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ, που είναι και Αμερικανός υπήκοος, στηρίζεται από ΗΠΑ και Ρωσία για να καθαρίσει τη Λιβύη από τους συμμάχους και υποτελείς του Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...