Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Aν μπορούσε η Δεξιά θα έβγαζε την Κρήτη από τον χάρτη (βίντεο)

Τσίπρας: Aν μπορούσε η Δεξιά θα έβγαζε την Κρήτη από τον χάρτη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κλίμα ενθουσιασμού με μαντινάδες και ρακές υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα οι κάτοικοι στο Κολυμπάρι και τις Μουρνιές Χανίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επιφωνήματα, από κατοίκους που είχαν βγει στους δρόμους των δύο χωριών απ’ όπου πέρασε και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε αρχικά το Κολυμπάρι, έφτασε στο καφενείο πάνω από το λιμάνι, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλωσορίζουμε τον αρχηγό της Δημοκρατικής Παράταξης», «Σε ένα τρίμηνο τα έκαναν μαντάρα», «Περιμένουμε την επόμενη νίκη» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της υποδοχής του.

Ο κ. Τσίπρας, αφού απάντησε σε ερωτήματα για τα προβλήματα της Κρήτης, κατά τον διάλογο που είχε με τους παριστάμενους, αναφέρθηκε μετά από σχετικές ερωτήσεις, στο θέμα της ψήφου των ομογενών Ελλήνων.

Εκτιμώντας την κατάσταση ανέφερε πως στην κυβέρνηση πέφτουν στο λάκκο που έσκαψαν και πρόσθεσε πως «στόχος της Δεξιάς χρόνια τώρα είναι η αλλοίωση του εκλογικού σώματος.

»Αν μπορούσαν να βγάλουν την Κρήτη από τον εκλογικό χάρτη θα το έκαναν», είπε σχετικά με τις κυβερνητικές τελευταίες ενέργειες, εξηγώντας ότι πάντοτε ο βασικός όγκος των ψηφοφόρων κινείται στον χώρο της προοδευτικής παράταξης.

«Έμπλεξαν τώρα όμως. Προβλέπω ότι πάλι η κυβέρνηση θα αλλάξει θέση», κατέληξε.

Λίγο αργότερα βρέθηκε στις Μουρνιές όπου εκεί φτάνοντας σταμάτησε για λίγο έξω από το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στην πλατεία του χωριού όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου, ο Αλέξης Τσίπρας στη σύντομη εισαγωγή του σημείωσε ότι η Κρήτη αποδείχθηκε κάστρο απόρθητο ακόμα και στην ήττα.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση υπογράμμισε πως οι προσδοκίες που δημιούργησαν ήταν υψηλές και δεν τους βγαίνουν.

Υπενθύμισε πως προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν ανάπτυξη 4% και τώρα περιορίζει τον ρυθμό ανάπτυξης στο 2,8% σε έναν προϋπολογισμό που κατήρτησαν ανάποδα «μόνο και μόνο να τους βγουν τα νούμερα στον προϋπολογισμό».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ελαφρύνσεις της μεσαίας τάξης, τονίζοντας ότι «δυστυχώς όμως και αυτός ο προϋπολογισμός βλέπουμε ότι είναι ένας ένας προϋπολογισμός που δεν δίνει ανάσα και προοπτική στη λεγόμενη μεσαία τάξη.

Οι ελαφρύνσεις είναι στοχευμένες στις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πολύ μεγάλα κέρδη αλλά στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και την μεσαία τάξη οι ελαφρύνσεις είναι ελάχιστες.», ενώ επικαλέστηκε και σχετικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της κυριακάτικης «Καθημερινής» «εφημερίδα που κάθε άλλο παρά τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει».

Σημείωσε, ακόμα πως διαψεύστηκαν και οι τέσσερις άξονες της προεκλογικής προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας, το Μακεδονικό, το προσφυγικό η πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς και το σκάνδαλο Novartis.

«Η πρώτη αφορούσε την κριτική που μας έκαναν -την άθλια θα έλεγα κριτική- για το Μακεδονικό.

»Για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, που ενώ βρισκόντουσαν μαζί με ακραίους στις διαδηλώσεις κρατώντας την ελληνική σημαία -λέγοντας ότι η συμφωνία είναι επιζήμια- την επόμενη μέρα βγήκαν να πουν ότι είναι μια συμφωνία την οποία θα την τηρήσουν και θα την τιμήσουν.

»Οι ίδιοι που κατηγορούσαν για μια επιζήμια συμφωνία τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Και δεν έβλεπαν τότε και κάνουν πως δεν βλέπουν και τώρα, ότι αυτή η συμφωνία δίνει μια σταθερότητα στην περιοχή.

»Και δίνει τη δυνατότητα που σήμερα η Τουρκία επιτίθεται στη Συρία και βρίσκεται με πολεμικά πλοία γύρω τριγύρω από την Κύπρο -πάνω από 20 πολεμικά πλοία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου- και κάνουν γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

»Δίνει τη δυνατότητα τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας -και όχι τα τουρκικά, όπως είχε αποφασιστεί πριν γίνει αυτή η συμφωνία, και να έχουμε και στα βόρεια σύνορα μας μια πηγή αστάθειας όπως είχαμε πιο πριν».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «διαψεύστηκε η προπαγάνδα τους, όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στον ΟΗΕ να μας πει ότι το Μάτι -αυτή τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας, που αποτέλεσε δυστυχώς πολιτικό επιχείρημα και εργαλείο προπαγάνδας πριν τις εκλογές λέγοντας ότι ήταν κυβερνητικές οι ευθύνες και έφταιγε η Δούρου και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ- βγήκε στο βήμα του ΟΗΕ να πει “ήταν θέμα κλιματικής αλλαγής”.

»Ο ίδιος το είπε και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά».

Το τρίτο στοιχείο της προπαγάνδας που όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας αμέσως διαψεύστηκε ήταν, «η κριτική που μας κάνανε ότι δήθεν εμείς ανοίξαμε τα σύνορα και ήρθαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην πατρίδα μας.

»Η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο “έσκασε” στις δικές μας τις πλάτες, στις πλάτες της Ελλάδας και εμείς βρήκαμε λύσεις, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις που να ανταποκρίνονται στο διεθνές Δίκαιο, στην ανθρωπιά, στον ανθρωπισμό, στις αξίες τις πανανθρώπινες που εκπροσωπεί και πρεσβεύει η Ελλάδα για χρόνια.

»Και μας είπαν ότι “εσείς ευθύνεστε” για μια πραγματικότητα η οποία ξεπερνά την οποιαδήποτε κυβέρνηση και όταν ήρθαν παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για πρόβλημα γεωπολιτικής φύσεως».

«Η τέταρτη διάψευση» συνέχισε, «ήταν η σκευωρία της σκευωρίας.

»Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, το σκάνδαλο στο χώρο της υγείας, ήταν λέει σκευωρία αυτών που κυβερνούσαν.

»Και τι κάναμε; Προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε και να το δώσουμε στη Δικαιοσύνη, να παρέμβει.

»Και μέχρι προχθές στήνανε Εξεταστικές Επιτροπές και Ειδικά Δικαστήρια, και μας κάνουν και τη χάρη -λένε- που δεν περιλαμβάνουν και εμένα.

»Γιατί άραγε δεν με περιλαμβάνουν εμένα; Δεν με περιλαμβάνουν από το φόβο τους -γιατί είναι και δειλοί- μη τυχόν και γίνουν περίγελος στη διεθνή κοινότητα που βλέπει και παρακολουθεί και γνωρίζει ποιοι έκαναν το σκάνδαλο και ποιοι το ανέδειξαν, κι ζητάνε τώρα και τα ρέστα».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε, δε, τους Κρητικούς «να πάρετε την τύχη της προοδευτικής παράταξης όπως η Κρήτη έκανε από τα χρόνια του Βενιζέλου μέχρι σήμερα».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ένας από τους παριστάμενους του είπε μια μαντινάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Τη συμφωνία των Πρεσπών πολλοί κατηγορούνε

»Και δα να μην καταργηθεί πολλοί παρακαλούνε».

Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο, αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι την συγκεκριμένη μαντινάδα θα τη θυμάται, ανέφερε ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα μπαίνει με στρατηγικό ρόλο στα Βαλκάνια, λόγω, ακριβώς, της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: «Δεν μπορείς να κάνεις εξωτερική πολιτική όταν φοβάσαι να μη στεναχωρήσει των Άδωνι και τον Βορίδη» και συμπλήρωσε πως «Τρέμει το φυλλοκάρδι του κ. Μητσοτάκη μην τυχόν και χάσει ο Ζάεφ» στις επικείμενες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι ως κυβέρνηση «έχουμε ήσυχη συνείδηση κάναμε αυτό που ήταν ωφέλιμο για τη χώρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος απο φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...