Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Πλακιωτάκη στον Τσαβούσογλου: Αντί να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις να τηρεί τις συμφωνίες

Επίθεση Πλακιωτάκη στον Τσαβούσογλου: Αντί να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις να τηρεί τις συμφωνίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Καλό θα ήταν η Τουρκία αντί να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την Ε.Ε.» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «οι ελληνικές Αρχές ανοίγουν πυρ κατά λέμβων που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες».

«Κάποιοι διακινδυνεύουν την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα και μάλιστα ζητούν και τα ρέστα, την ώρα που τα δικά μας στελέχη του Λιμενικού δίνουν αγώνα για να την προστατεύσουν» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στον Ant1, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα».

«Την ώρα που οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού σώζουν ζωές, κάποιοι παίζουν με τις ζωές» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι τα στελέχη του Λιμενικού με αυταπάρνηση, επί 24 ώρες το 24ώρο προφυλάσσουν την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα.

«Η Τουρκία λειτουργεί με παράνομο και αυταρχικό τρόπο, με παραβατική συμπεριφορά και δίχως σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

»Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι» συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Για την τραγωδία στην Κω, με τη σύγκρουση λέμβου του Λιμενικού με βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «πρόκειται για ατυχές περιστατικό, το οποίο συνέβη σε συνθήκες απόλυτου κόστους, με τα δύο σκάφη εν κινήσει και μάλιστα δίχως οι επιβαίνοντες στην βάρκα να φορούν σωσίβια».

Εξέφρασε παράλληλα την ενόχλησή του για το γεγονός ότι κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να το εκμεταλλευθούν και υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει δώσει εντολή για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού.

«Πάντως και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες μας έχουν επισημάνει την πιθανότητα για ανάλογα περιστατικά, καθώς οι λέμβοι με πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχουν ούτε φωτισμό ούτε σήμανση» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...