Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα «βρόντηξε» και η υπεύθυνη παιδείας του Μπακογιάννη από το Δήμο Αθηναίων

Τα «βρόντηξε» και η υπεύθυνη παιδείας του Μπακογιάννη από το Δήμο Αθηναίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός από την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη από τον Δήμο της Αθήνας, μετά την σεξιστική στάση της απέναντι στην φοιτήτρια που υπέστη σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ, την παραίτησή της στον Δήμο Αθηναίων υπέβαλλε – και έγινε δεκτή – και η Δήμητρα Ινές Αγγελή-Λυκούδη, η οποία ήταν η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για το παιδί.

Η «Ανοιχτή Πόλη» είχε ζητήσει την αποπομπή της, αφού όπως τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος «δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη» και παρουσίασε ένα βίντεο του 2011, που τη δείχνει να συμμετείχε μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη σε συγκέντρωση που εξελίχτηκε σε αντιμεταναστευτικό πογκρόμ.

Η Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη ήταν επίσης εκείνη η οποία απέσυρε αιφνίδια το θέμα του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας από το δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και εισηγήθηκε την αναστολή λειτουργίας του, σε συνεννόηση πάντα με τον Κώστα Μπακογιάννη, επειδή όπως είπε βρισκόταν «σε συνεννόηση με την πρεσβεία του Πακιστάν».

Τον Σεπτέμβρη, η πακιστανική κοινότητα υπέβαλε στον δήμο το αίτημά της για την τρίτη χρονιά λειτουργίας του σχολείου.

Αντίδραση από την Ανοιχτή Πόλη

«Πρώτον, ο δήμαρχος έμεινε σιωπηλός για μέρες μη σχολιάζοντας την σεξιστική συμπεριφορά της κ. Γκαγκάκη, επιπλέον είχε αποδεχτεί τη ρατσιστική εισήγηση της κ. Λυκούδη για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας.

»Η Ανοιχτή Πόλη θα θέσει εκ νέου το θέμα και ευελπιστούμε ότι σύντομα το Πακιστανικό Σχολείο θα λειτουργήσει απρόσκοπτα.

»Τέλος, ευελπιστούμε ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι θα παραιτηθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

»Σε περίπτωση όμως που αυτό δεν συμβεί, θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλη της παράταξης του κ. Μπακογιάννη», σημείωσε σε ανάρτησή του μετά την είδηση της παραίτησης των δύο ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ν. Ηλιόπουλου

«Η καλή είδηση της ημέρας είναι αναμφίβολα οι δύο παραιτήσεις, της κυρίας Γκαγκάκη και της κυρίας Λυκούδη, από θέσεις ευθύνης στο δήμο Αθηναίων.

»Υπενθυμίζω ότι η πρώτη θεώρησε ξεκαρδιστική είδηση την ασέλγεια σε βάρος φοιτήτριας και η δεύτερη, το 2011, συμμετείχε μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη σε συγκέντρωση που εξελίχτηκε σε αντιμεταναστευτικό πογκρόμ.

»Η Ανοιχτή Πόλη εξαρχής είχε πει το αυτονόητο: ότι ο Δήμος Αθηναίων οφείλει έμπρακτα να καταδικάσει τον σεξισμό και τον ρατσισμό, καθώς και να ζητήσει την παραίτηση και των δύο.

»Εν τέλει το έπραξε. Αναδεικνύεται όμως και στις δύο περιπτώσεις ένα ουσιαστικό θέμα ευθύνης για τον κ. Μπακογιάννη.

»Πρώτον, ο δήμαρχος έμεινε σιωπηλός για μέρες μη σχολιάζοντας την σεξιστική συμπεριφορά της κ. Γκαγκάκη, επιπλέον είχε αποδεχτεί τη ρατσιστική εισήγηση της κ. Λυκούδη για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας.

»Η Ανοιχτή Πόλη θα θέσει εκ νέου το θέμα και ευελπιστούμε ότι σύντομα το Πακιστανικό Σχολείο θα λειτουργήσει απρόσκοπτα.

»Τέλος, ευελπιστούμε ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι θα παραιτηθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

»Σε περίπτωση όμως που αυτό δεν συμβεί, θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλη της παράταξης του κ. Μπακογιάννη. Ο αγώνας για μια πόλη χωρίς σεξισμό και ρατσισμό, για μια πόλη ανοιχτή σε όλες και όλους, συνεχίζεται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Γλυφάδα: Χτύπησε τη γυναίκα του, τον καταδίωξε η αστυνομία και αυτοκτόνησε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...