Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Aνίκανη και ξεδιάντροπη η κυβέρνηση – Αδέξιος ο Χρυσοχοΐδης

Τσίπρας: Aνίκανη και ξεδιάντροπη η κυβέρνηση – Αδέξιος ο Χρυσοχοΐδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Νίκαια μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Είναι ακραία συντηρητικοί, ακραία νεοφιλελεύθεροι, ακραία ανίκανοι και ακραία ξεδιάντροποι» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη Νίκαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας ανέλυσε τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στην κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στoν αυταρχισμό ανέφερε ότι «είδαμε πράγματα που δεν τα φανταζόμασταν για το 2019 – 2020, όπως την εισβολή σε κινηματογραφική αίθουσα.

»Έβγαλαν έξω 16άρηδες, μετά οδήγησαν 300 νέα παιδιά έξω από ένα κλάμπ λες και ήταν σε καρτέλ της Κολομβίας, δεν πήγαν να χτυπήσουν την εγκληματικότητα εκεί που πρέπει…

»Μετά είδαμε το επικοινωνιακό σόου στα Εξάρχεια με τις μωρομάνες και ούτε εκεί χτύπησαν τα ναρκωτικά.

»Και μετά στην ΑΣΟΕΕ είδαμε εικόνες με τους φοιτητές περικυκλωμένους από τα ΜΑΤ, εικόνες που δεν τις βλέπει κανείς ούτε στη Λατινική Αμερική και μια απρόκλητη και βάναυση επίθεση σε γονείς των προσαχθέντων στα Δικαστήρια».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στους κοριούς που έβαλε η Αστυνομία, ενώ χαρακτήρισε τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ, Μ. Χρυσοχοΐδη, «νεοδεξιό αλλά και πολύ αδέξιο».

«Είμαστε τελικά Ευρώπη; Μήπως τελικά να προσχωρήσουμε στο κίνημα των μενουμεευρωπαίων;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «Ευρώπη σημαίνει δικαιώματα και αντικειμενικότητα στην ενημέρωση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι θα διαστρεβλωθούν τα λόγια του, όπως «έπεσαν να τον φάνε» επειδή πήγε στην πορεία του Πολυτεχνείου.

«Αφού τους ενοχλεί πάει να πει ότι είμαστε σε καλό δρόμο» σημείωσε.

«Θα είμαστε μέσα στους αγώνες, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους νέους, τους εργάτες, τους εργαζόμενους.

»Δίπλα στον λαό που αγωνίζεται. Αν νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα του χεριού τους να το ξεχάσουν» τόνισε.

Περιέγραψε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι περνάει νύχτα διατάξεις υπέρ του ΣΕΒ και κατά των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Από την άλλη, μόλις 17 ευρώ τον χρόνο είναι οι ελαφρύνσεις που έταζε για την μεσαία τάξη ενώ η επιβάρυνση από την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα είναι 100 ευρώ τον χρόνο» είπε.

«Ξεδιάντροπη η κυβέρνηση για την αλλαγή ποινικών κωδίκων» είπε επίσης.

«Θέλουν να αθωωθούν για τα θαλασσοδάνεια και την αποδέσμευση των χρημάτων των καταχραστών του δημοσίου ή όσοι κατηγορούνται για διαφθορά σε 18 μήνες αν δεν έχει τελεσιδικίσει η υπόθεσή τους θα παραγράφονται.

»Εδώ στην Ελλάδα “σιωπή των αμνών” παρά την ερώτησή μου στον Πρωθυπουργό, σε αντίθεση με την FT που έδωσε στην είδηση αυτή δημοσιότητα γιατί είναι μια είδηση που συγκλονίζει διεθνώς».

«Στο προσφυγικό αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο ακραία δεξιοί αλλά και ακραία αδέξιοι»

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως ανίκανη, καθώς «στο μόνο θέμα που δεν αφήσαμε στρωμένο, το προσφυγικό, κατάφεραν και έφτασαν τα πράγματα στο απροχώρητο.

»Στο προσφυγικό αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο ακραία δεξιοί αλλά και ακραία αδέξιοι».

Επιπρόσθετα, για το ίδιο ζήτημα, ο Αλ. Τσίρπας επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός είναι όμηρος της ακραίας ρητορικής που καλλιέργησε το προηγούμενο διάστημα, ενώ αναφορικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών έκανε λόγο για «σύγχρονες φυλακές 5.000 ανθρώπων.

«Ο υφυπουργός Άμυνας που διαχειρίζεται το προσφυγικό, μας έδειξε τη εγκατάσταση της φυλακής – πρότυπο.

»Ο χάρτης αντιστοιχεί σε ένα απομονωμένο στη μέση του Αιγαίου ακατοίκητου νησιού», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον Κ. Μητστοτάκη «αν αυτό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού να ζητήσει να ενταχθεί η Ελλάδα στην ομάδα του Βισεγκραντ και να κάνει παρέα με τον κ. Σαλβίνι και τον κ. Όρμπαν».

«Δεν ψηφίζουν το άρθρο 86 γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους»

Ξεδιάντροπη η κυβέρνηση για την αλλαγή ποινικών κωδίκων.

Θέλουν να αθωωθούν για τα θαλασσοδάνεια και την αποδέσμευση των χρημάτων των καταχραστών του δημοσίου ή όσοι κατηγορούνται για διαφθορά σε 18 μήνες αν δεν έχει τελεσιδικίσει η υπόθεσή τους θα παραγράφονται.

Εδώ στην Ελλάδα «σιωπή των αμνών» παρά την ερώτηση μου στον Πρωθυπουργό, σε αντίθεση με την FT που έδωσε στην είδηση αυτή δημοσιότητα γιατί είναι μια είδηση που συγκλονίζει διεθνώς.

«Δεν ψηφίζουν το άρθρο 86 γιατί αν κάποιοι κοκορεύονται και βγαίνουν στα κανάλια και επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί πιστεύουν ότι τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί.

»Δεν ψηφίζουν το άρθρο 86 γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, αναβαθμίσαμε διεθνώς τη χώρα.

»Τώρα όμως θα πρέπει να δώσουμε μια μάχη για την ταυτότητα της χώρας, μια Ελλάδα συνώνυμο της συντήρησης, ή της ελευθερίας, της δικαιοσύνης».

«Θέλουμε τις ζωές μας να τις κατευθύνουν οι ανάγκες μας, γι’ αυτό σας καλούμε σε μια μεγάλη πορεία ανασυγκρότησης της χώρας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα επιστρέψουμε όχι για τις καρέκλες της εξουσίας αλλά για να βάλουμε ένα λιθαράκι να πάει η χώρα πιο μπροστά, γι’ αυτό σας καλούμε να ενταχθείτε στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...