Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης ζήτησε συνάντηση με τον Ερντογάν στο Λονδίνο; – «Μάλλον» είπε ο Τούρκος

Ο Μητσοτάκης ζήτησε συνάντηση με τον Ερντογάν στο Λονδίνο; – «Μάλλον» είπε ο Τούρκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο για το Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μάλλον θα συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριό της.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, είναι η ελληνική πλευρά που ζήτησε τη συνάντηση μαζί του.

Εάν τη ζητήσαμε εμείς, η Ελλάδα, μετά από όσα έχουν γίνει και τα όσα κάνει η Τουρκία και στη Βαλτική, θα χρειαστεί το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει εξηγήσεις.

Για να είμαστε δίκαιοι, και στη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υπήρχαν οπαδοί του κατευνασμού, που έκαναν τα γλυκά μάτια στην Τουρκία και ο Κοτζιάς είχε δεχτεί μεγάλο πόλεμο από αυτούς.

Οι φοβικοί (δεν θα μιλήσουμε για προδότες), που προτρέπουν την πατρίδα να συνθηκολογήσει με τους Τούρκους, υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

Δυστυχώς καταφέρνουν να έχουν σε κάθε κυβέρνηση καρέκλες. Σαν να τους τοποθετεί ένα «αόρατο χέρι», της οριζόντιας διασύνδεσης των ασπόνδυλων του νεοφιλελευθερισμού – σοσιαλφιλελευθερισμού – εκσυγχρονισμού – μεταρρυθμισμού – ανανεωτισμού, όλοι αυτοί, οι ίδιοι που μας έλεγαν πόσο καλά είναι τα μνημόνια και ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

Να προβαίνει σε τέτοια πρόκληση ο Ερντογάν με τους ισλαμιστές της Λιβύης και να είμαστε εμείς που ζητάμε να τον δούμε -όχι αυτός εμάς, αλλά εμείς εκείνον- είναι απαράδεκτο.

Δεν θα πούμε προδοτικό, δεν θα λαϊκίσουμε σε τόσο σοβαρά ζητήματα.

Τον βούρκο του δεξιού λαϊκισμού και δημαγωγίας δεν θα τον μιμηθούμε.

Εδώ είναι η πατρίδα το ζήτημα, όχι να διοριστεί ο προπάππους διοικητής σε νοσοκομείο.

Επιβεβαιώνεται η συνάντηση

Την Τετάρτη στις 16.30, επιβεβαιώνεται από την ελληνική κυβέρνηση, θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ.

Δεν θα είναι διμερής, θα είναι αντιπροσωπειών, με παρόντες από την ελληνική πλευρά τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Δεν αποσαφηνίζεται από τις κυβερνητικές πηγές ποιος ζήτησε να γίνει αυτή η συνάντηση.

Υ.Γ. Έχετε άραγε σκεφτεί ότι κάθε φορά που ο άξεστος και αγροίκος Ερντογάν συναντά το δικό μας πριγκιπόπουλο, τον Κυριάκο, αποθρασύνεται ακόμα περισσότερο; Έχετε άραγε σκεφτεί ότι για ένα ημιάγριο ισλαμιστή, όπως ο Ερντογάν, άνθρωποι μορφωμένοι, καλοβαλμένοι, με παιδεία και τρόπους, όπως ο Κυριάκος, μοιάζουν σαν ορεκτικό; Όχι, δεν τα έχετε σκεφτεί. Ναι, δεν υπήρχε πρόβλημα όταν έβλεπε τον Τσίπρα, διότι έτσι αλάνι και χύμα που είναι ο Τσίπρας ο Ερντογάν σκάλωνε, γιατί τον θεωρούσε ικανό για μεγάλη εξαπάτηση και -όπως λέει ο λαός- μεταξύ κατεργαρέων κλπ. Τον Κυριάκο που τον πάτε για δεύτερη φορά στο στόμα της τίγρης; θα μας φτάσει την ΑΟΖ του μέχρι τα Αντικύθηρα!

Προκλητικός ο Ερντογάν και αφού έλαβε την… πρόσκληση σε συνάντηση

Όπως μεταδίδει το skai.gr, στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου, ο Ερντογάν θα πει στον κ. Μητσοτάκη πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει όπως και η Άγκυρα θα προχωρήσει τα δικά της βήματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας και της Λιβύης τη μεταξύ τους συμφωνία για την ΑΟΖ, κάτι που, όπως είπε, δεν το συζητούν με κανέναν και κάτι που θα μεταφέρει και στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Απειλούν τη Λιβύη ότι θα διώξουν τον πρέσβη της, αλλά μπορεί η Λιβύη να αποσύρει τον πρέσβη της νωρίτερα, πριν το κάνουν οι Έλληνες» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης, αυτή εννοεί ο Ερντογάν όταν αναφέρεται σε Λιβύη, που έχει καταστεί προτεκτοράτο του Ερντογάν, ελέγχει μόλις το 10% της έκτασης της Λιβύης.

Το υπόλοιπο της χώρας ελέγχεται από την κυβέρνηση της Βεγγάζης και τη νόμιμη Βουλή των Αντιπροσώπων, που είναι αντισλαμική και αντιμάχεται τους ισλαμιστές της Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...