Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Βαρβιτσιώτη στη Ζάμπια – Μεταβαίνει στην Τανζανία

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Βαρβιτσιώτη στη Ζάμπια – Μεταβαίνει στην Τανζανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στη Lusaka της Ζάμπια, ως επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και το Ελληνο- Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, με την υποστήριξη του ΥΠΕΞ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ζάμπιας, Joseph Malanji, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δυνατότητες που υπάρχουν σχετικά με την αύξηση του διμερούς εμπορίου και των επενδυτικών ευκαιριών, που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη χώρα του.

Παράλληλα, του ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα προτίθεται να χορηγήσει τρεις (3) υποτροφίες σε σπουδαστές της Ζάμπιας για φοίτηση σε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, ώστε να καλλιεργηθούν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε συμμετάσχει στο επιχειρηματικό Forum Ελλάδας- Ζάμπιας, στο πλαίσιο του οποίου υπεγράφη μνημόνιο επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ζάμπιας, παρουσία του Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, Christopher Yaluma.

Στο χαιρετισμό ενώπιον του Business Forum, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι στόχος της Ελλάδας είναι το άνοιγμα σε νέες αγορές για τις ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό κι ότι, μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση, υπάρχει πλέον ανοιχτό παράθυρο για αυτές τις επιχειρήσεις στον κόσμο.

Τόνισε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους, υποστηρικτικά, όπως με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που φέρνει κοντά τις δύο χώρες.

Μάλιστα, αφού υπογράμμισε ότι η Αφρική αναγνωρίζεται ως αναδυόμενη παγκόσμια δύναμη τα επόμενα χρόνια, απηύθυνε πρόσκληση προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ζάμπιας να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα, συνοδευόμενος από μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας του.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνάντησε επίσης τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο, Μιχαήλ Κρούπνικ, παρουσία μελών της ελληνικής κοινότητας Lusaka.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός μεταβαίνει σήμερα στην Τανζανία, όπου θα συμμετάσχει σε αντίστοιχο επιχειρηματικό φόρουμ στην πρωτεύουσα της χώρας, Dar es Salaam.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: Πολιτικοποιείτε ένα περιβαλλοντικό θέμα – Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...