Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέσα σε 5 μήνες η Τουρκία κοντεύει να μας κηρύξει πόλεμο και ο Γεραπετρίτης βλέπει… «αναβάθμιση»

Μέσα σε 5 μήνες η Τουρκία κοντεύει να μας κηρύξει πόλεμο και ο Γεραπετρίτης βλέπει… «αναβάθμιση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την επικοινωνία (προπαγάνδα) και τα ψέμματα έγιναν κυβέρνηση, με τα ίδια εργαλεία αγωνίζονται να κρατηθούν πριν τους συνθλίψει η πραγματικότητα, που αδυνατούν να σηκώσουν στους στενούς ώμους τους. Πέντε μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν αρκετοί για να αποθρασυνθεί πλήρως η Τουρκία και να φτάσουμε να συζητάμε για την… Κρήτη, αλλά ο κ. Γεραπετρίτης βλέπει «αναβάθμιση» της Ελλάδας στη διεθνή παρουσία της. Δηλαδή, εάν δεν είχαμε «αναβάθμιση» θα κυμάτιζε η ημισέληνος στην Ακρόπολη;

Παράλληλα ο κ. Γεραπετρίτης, πιστός στην παράδοση της παράταξής του να ψάχνει ξένους να καθαρίζουν για λογαριασμό τους, ελπίζει να σώσουν την κυβέρνησή του οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν έχετε παράπονο; Καταπληκτική εξωτερική πολιτική.

Επειδή είναι ανίδεοι φωνάζουν να τους σώσουν οι Αμερικανοί.

Σημίτη με Ίμια δεν θυμίζει όλο αυτό; Εντελώς όμως.

Μάλιστα ο κ. Γεραπετρίτης αγνοεί, διότι μάλλον ως αντιπολίτευση δεν τα παρακολουθούσε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν διαμηνύσει εδώ και πολύ καιρό ότι ο Ερντογάν είναι ανεξέλεγκτος, ενώ ο απεριόριστος θαυμασμός του Ντόναλντ Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έπρεπε να τον ανησυχεί αρκετά ώστε να μην αναζητά «δικαιοσύνη» από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

«Η παρέμβαση των ΗΠΑ ασφαλώς μπορεί να είναι κρίσιμη», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ενώ επισημαίνει ότι «στους πέντε μήνες της νέας διακυβέρνησης η Ελλάδα έχει σημαντικά αναβαθμίσει τη διεθνή παρουσία της και τα ερείσματά της στη διεθνή διπλωματία» και με δεδομένη την επισημοποίηση της συνάντησης Μητσοτάκη-Τραμπ.

Μιλάμε για τους ίδιους πέντε μήνες που από εκεί που οι Τούρκοι φοβόντουσαν, διότι ο Τσίπρας είχε εγκρίνει τα σχέδια μάχης στο Καστελόριζο, τώρα έφτασαν να διεκδικούν το Νότιο Κρητικό Πέλαγος.

Αναφέρει μάλιστα ως δήθεν κατόρθωμα την δήλωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, όπου «αν και επί της αρχής η κυβέρνηση δεν παίρνει θέση σε διαφωνίες για θαλάσσια σύνορα άλλων κρατών υπήρξε σύσταση για αποχή από ενέργειες που ενέχουν κίνδυνο αύξησης των εντάσεων σε μια ευαίσθητη χρονικά στιγμή στην Αν. Μεσόγειο».

Οι Αμερικανοί, προφανώς κι αυτό το αγνοεί ο κ. Γεραπετρίτης, εδώ και τρία χρόνια συνεχώς εκδίδουν ανακοινώσεις υπέρ ημών και της Κύπρου.

«Είναι διπλωματικά κρίσιμο να αναπτύσσεται σήμερα εξαιτίας της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας ευρεία διεθνής κατανόηση για τον πραγματικό ρόλο και τις προθέσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή» τονίζει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Σε μια πρώτη αποτίμηση των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τον Ντ. Τραμπ και τον Ρ.Τ. Ερντογάν κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ, είπε ότι «για τον πρόεδρο των ΗΠΑ προέκυψε η κοινή κατανόηση για τη θέση της χώρας μας στο διεθνές στερέωμα».

Τι είπε; Καταλάβατε τι είπε; Ο ίδιος κατάλαβε τι είπε;

«Για τον πρόεδρο της Τουρκίας τέθηκαν με έμφαση όλα τα ζητήματα που αφορούν την επιθετική και παράνομη στάση της» πρόσθεσε.

Μεγάλα παλικάρια.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «η ελληνική διπλωματία θα συνεχίσει την προσπάθεια να τηρηθεί η διεθνής νομιμότητα στην περιοχή μας και δεν πρόκειται να ανεχθεί την παραμικρή παραχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας».

Μακάρι λέμε. Διότι με δεξιά χάσαμε τη Μικρά Ασία και την Κύπρο. Μην τριτώσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...