Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Κρατήστε ένα επίδομα για την ανάκαμψη του ρεμπέτικου

Τσακαλώτος: Κρατήστε ένα επίδομα για την ανάκαμψη του ρεμπέτικου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή κριτική άσκησε στη κυβέρνηση ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας την ότι κατέθεσε ένα νεοφιλελεύθερο προϋπολογισμό, που δεν δίνει λύσεις ούτε για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ούτε για την στήριξη των μικρών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

«Η ΝΔ δεν λέει τίποτα, γιατί τα 20 τελευταία χρόνια έχουμε πενιχρά αποτελέσματα στην ανάπτυξη, γιατί έχουμε στασιμότητα μισθών και παραγωγικότητας.

»Οι Συριζαίοι Μαδούροι ήταν κυβέρνηση στην Ευρώπη και στην Αμερική και έχουμε αυτά τα πενιχρά αποτελέσματα σε Ευρώπη και Αμερική;

»Πώς απαντάτε στις επενδύσεις και στη παραγωγικότητα; Με μείωση φόρων. Αυτό έκανε ο Τραμπ και όλες οι δεξιές κυβερνήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

«Πώς απαντάτε στη στασιμότητα μισθών; Με περιορισμό των συλλογικών συμβάσεων και μείωση μισθών.

»Τα στοιχεία δείχνουν ότι επί εποχής σας έπεσε ο μέσος όρος των μισθών και αυξήθηκε λίγο από εμάς και είχε θετικούς ρυθμούς η ανάπτυξη.

»Μην επενδύετε στον κοινωνικό αυτοματισμό, γιατί αν βάλεις πάτωμα στους κατώτατους μισθούς επηρεάζει όλες τις κλίμακες προς τα πάνω», προσέθεσε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε, ότι στην Ελλάδα οι νέες επενδύσεις είναι 3% με 4%.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν δίνει έμφαση στις καινοτόμες επιχειρήσεις.

Και είπε ότι δεν προκύπτει από τις πολιτικές που εφαρμόζονται η πρόβλεψη για 2,8% ρυθμό ανάπτυξης, ενώ επισήμανε ότι οι κοινωνικές ανισότητες αντιμετωπίζονται με γενικές φοροελαφρύνσεις.

«Αφού δεν θέλετε να δώσετε να χρήματα σας προτείνω να κρατήσετε ένα επίδομα.

»Το επίδομα για την ανάκαμψη του ρεμπέτικου τραγουδιού.

»Αφού δεν θα πάρουν χρήματα οι Έλληνες να τραγουδούν τις πίκρες και τα βάσανα τους. Εκεί θα τους καταντήσετε», σχολίσε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε.

«Ένας προϋπολογισμός δεν είναι μόνο για το διαθέσιμο εισόδημα αλλά πρέπει να απαντήσει στη γενική ευημερία του κόσμου ειδικά της εργασίας.

»Να απαντήσει στη στασιμότητα των μισθών, τις περιφερειακές ανισότητες, στη μεταστροφή της οικονομίας σε πράσινη, σε όλα αυτά.

»Ο δικός σας προϋπολογισμός δεν έχει τίποτα να πει πάνω σε αυτές τις απολύτως αναγκαίες πολιτικές.

»Πώς το αντιμετωπίζετε; Δίνοντας 50-60 ευρώ στο κάτω τεταρτημόριο από φορολογία εισοδήματος και 500-700 στους πιο πλούσιους; Δεν έχετε τίποτα να πείτε.

»Είναι ένας προϋπολογισμός που συντονίζεται απολύτως με τις πολιτικές που έχουν φτάσει τις ευρωπαϊκές και ανεπτυγμένες οικονομίες στην κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του από το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25, ο κ. Τσακαλώτος αντέτεινε ότι δεν είναι καθόλου ίδια με την δεξιά, αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, ούτε στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα ούτε στην υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, κάλεσε και τα τρία κόμματα να συμπράξουν ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρεύμα που θα προστατεύσει το μέλλον του εργατικού κόσμου από την Δεξιά.

«Καμία σημασία δεν έχει ότι φτάσαμε τα 700 εκατ. ευρώ πρόνοιας στα 3 δισ., η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων σε εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και όχι μόνο που η επεκτασιμότητα τούς έδωσε μια ανάσα; Θα εξαντλήσουμε τη κριτική μας για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας ή θα παλέψουμε μαζί εκεί που συμφωνούμε στις κοινωνικές αντιστάσεις, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην πράσινη ανάπτυξη; Μπορεί να το αρνηθείτε, αλλά δεν θα μας συγχωρήσει ο εργατικός κόσμος και το κέρδος θα το πάρει η ακροδεξιά εντός και εκτός ΝΔ. Θα αφήσουμε το μέλλον του σε μια μη κοσμοπολίτικη εθνική πολιτική;

»Ή θα έχουμε αισιοδοξία και θα πούμε στον κόσμο της εργασίας ότι στο μέλλον θα έχουμε τις προϋποθέσεις που θα του απαντούν σε αυτά που όλοι εμείς θέλουμε να υποστηρίξουμε;», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Απαντώντας στον κ. Τσακαλώτο και στη κριτική του για τις επενδύσεις, ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλλακάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν έχει επενδύσεις. Είμαστε τέταρτοι από τον πάτο διεθνώς και τελευταίοι στην Ευρώπη.

»Όταν είμαστε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ισχυρά όπλα να κινητοποιηθούν οι επενδυτές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...