Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Θα μειώσω και άλλο τον ΕΝΦΙΑ – Έρχονται πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές

Μητσοτάκης: Θα μειώσω και άλλο τον ΕΝΦΙΑ – Έρχονται πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την άποψη πως ο φετινός προϋπολογισμός δεν περιέχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα, αλλά αποτυπώνει σε αριθμούς τις πολιτικές για τις οποίες η κυβέρνηση έλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «είχα δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό για τρεις κεντρικές προτεραιότητες. Θα μειώσω τους φόρους, θα δημιουργήσω πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές, και θα αποκαταστήσω το αίσθημα της ασφάλειας. Και αυτό ακριβώς κάνει αυτή η κυβέρνηση».

«Ο προϋπολογισμός ανακουφίζει την μεσαία τάξη και φροντίζει τους ασθενέστερους με ένα οργανωμένο πρόγραμμα μείωσης των φόρων. Αλλά και δημιουργεί ζωτικό χώρο ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση και τα μέτρα που έλαβε για την ενίσχυση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με φορολογικές απαλλαγές, στις μεγάλες επενδύσεις που απεγκλωβίστηκαν.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, ούτε ότι η τελευταία έκθεση της Ε.Ε. είναι θετικότερη» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τόνισε πως βιώνει την απώλεια της εξουσίας. «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στο στάδιο του θυμού, του εύχομαι να πάει απευθείας στο στάδιο της αποδοχής».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα 30 σχέδια νόμου που πέρασε η κυβέρνηση το πρώτο πεντάμηνο στη Βουλή, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι πολλά ν/σ έτυχαν ευρείας συναίνεσης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό δύο είναι τα χαρακτηριστικά του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020:

Πρώτον, συνδυάζει την κοινωνική φροντίδα με την ανάπτυξη. Και αυτό το υπηρετεί διορθώνοντας παλαιότερες αδικίες.
Αλλά κι ανοίγοντας το δρόμο για νέες επενδύσεις και νέες δουλειές.

Δεύτερον, στρέφεται και σε άλλους τομείς όπως η παιδεία, υγεία, πράσινη ενέργεια κ.λπ.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «στόχος είναι από τη διανομή σποραδικών επιδομάτων σε όλο και φτωχότερους πολίτες, να περάσουμε στην απέναντι όχθη: Σε ένα διαρκώς αυξανόμενο εθνικό εισόδημα, το οποίο θα κατανέμεται δίκαια σε όλους».

«Ο εθνικός πλούτος το 2020 θα αυξηθεί κατά 7,3 δισεκατομμύρια, αγγίζοντας τα 197,3 δισεκατομμύρια. Κάτι που μεταφράζεται σε 1.600 ευρώ περισσότερα για κάθε νοικοκυριό. Ενώ στην απασχόληση, στόχος είναι του χρόνου να έχουμε 100.000 λιγότερους άνεργους», πρόσθεσε.

Eπιπλέον, σημείωσε πως το σχέδιο «Ηρακλής» θα τονώσει τις τράπεζες και θα ανοίξει ξανά τις πύλες του δανεισμού για τις επιχειρήσεις συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και τόνισε ότι οι δαπάνες θα αντισταθμιστούν από νέα έσοδα που θα προέλθουν από την ανάπτυξη.

Μιλώντας για την αγορά των ακινήτων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως είναι βραχίονας της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

«Τις τσακίσατε κύριε Τσίπρα τις ελληνικές επιχειρήσεις», επεσήμανε απαντώντας στην αναφορά του ότι πολλές είναι ζημιογόνες. Σημείωσε πως η «μείωση των φόρων των επιχειρήσεων συνδέεται με την ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η μαρξιστική οικονομολογική προσέγγιση του κ. Τσακαλώτου αποτελεί εξαίρεση και όχι τον κανόνα».

Αναφορικά με τη μεσαία τάξη ο πρωθυπουργός τόνισε πως «ο προϋπολογισμός δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για τη μεσαία τάξη και για τους μισθωτούς. Ξέρω ότι μέχρις στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν».

«Αυτό όμως αλλάζει. Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για τα «υπερπλεονάσματα», ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «κατά την τριετία 2016-2018, αφαιρέθηκαν από την οικονομία 11,4 δισεκατομμύρια, πέραν των δεσμεύσεων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές.

Την ίδια ώρα, όμως, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 18,1 δισεκατομμύρια. Εσείς κάνατε τη λιτότητα, συριζαϊκή υπερλιτότητα. Ιδού, λοιπόν, με ποια λογιστική -αλλά και ολέθρια- αλχημεία προέκυπταν οι δήθεν επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται, σήμερα, η αντιπολίτευση».

«Εμείς θα ζητήσουμε και θα επιτύχουμε τη μείωση των πλεονασμάτων», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...