Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Άγκυρα επιδιώκει πάση θυσία ένα επεισόδιο με Αθήνα

Η Άγκυρα επιδιώκει πάση θυσία ένα επεισόδιο με Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν είναι η διαρκής προσπάθεια για την αμφισβήτηση της Εθνικής Κυριαρχίας Ελληνικών νησιών. Πλέον οι διαταγές που έχουν πάρει οι Τούρκοι πιλότοι είναι να κάνουν ότι μπορεί να περάσει από το χέρι τους, ώστε να προκαλέσουν το πολυπόθητο ατύχημα στο Αιγαίο».

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει από τα ανώτατα κλιμάκια της Πολεμικής Αεροπορίας και του Επιτελείου, που έχουν δώσει εντολή στα Ελληνικά «γεράκια», οίκτος να μην υπάρχει σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, γράφει η ιστοσελίδα Hellas Journal του Μιχάλη Ιγνατίου.

Από την άλλη πλευρά στα καθημερινά briefing των πολεμικών μοιρών οι διοικητές και Αξιωματικοί επιχειρήσεων δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν στους αεροπόρους ότι όσο οι νευρικοί γείτονές μας δεν καταφέρνουν να βγάλουν εκτός εαυτού τους υπερασπιστές των Ελληνικών συνόρων, χάνουν οι ίδιοι την υπομονή τους και σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια θα είναι αυτοί που θα κάνουν πρώτοι το μοιραίο λάθος.

Βέβαια ένα λάθος στο Αιγαίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα που μπορεί να καταλήξει και τι είδους διαστάσεις πιθανό θα πάρει.

Κανείς δεν έχει αυταπάτες ότι ένας από τους σκοπούς της Άγκυρας είναι και αυτός.

Να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε σοβαρό επεισόδιο στο Αρχιπέλαγος και να λειτουργήσει άμεσα με στόχο μια ακόμη προσπάθεια αμφισβήτησης, ένα ακόμη γκριζάρισμα ή και μια ολιγοήμερη κρίση που θα συγκεντρώσει στρατιωτικές δυνάμεις σε μια περιοχή.

Δεν εξηγούνται αλλιώς ούτε οι 98 παραβιάσεις και πολύ περισσότερο οι 20 υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικό έδαφος που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 και F-4 στα νησιά Παναγιά, Οινούσσες, Αγαθονήσι, Ανθρωποφάγοι, Λειψοί, Αρκιοί και Αγρελούσα.

Ειδικά οι Οινούσσες και η Παναγιά είναι η δεύτερη εβδομάδα που δέχονται την πολύ προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων καθώς πριν λίγες ημέρες οι υπερπτήσεις σ’ αυτά τα ακριτικά νησιά του κεντρικού ανατολικού Αιγαίου ήταν 12. Και με τις έκνομες ενέργειες των προηγούμενων ωρών, επιζητούν τους τρόπους που θα φέρουν την χώρα μας σε δυσχερή θέση.

Δεν αντέχει την αλήθεια όπως διαμορφώνεται στην Αν. Μεσόγειο

Όμως τα γεγονότα ειδικά των τελευταίων ημερών και εκτός του Αιγαίου, δείχνουν την σημασία που έχει αποκτήσει η χώρα μας στην περιοχή κι αυτό δεν μπορεί να το αντέξει η γείτονας που θεωρεί την ίδια απόλυτη υπερδύναμη της Μεσογείου στην οποία ουδείς μπορεί ν’ αντισταθεί.

«Αίγυπτος και Ελλάδα αυτή την ώρα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο καυτό μέτωπο της Λιβύης και είναι οι χώρες που βάζουν φρένο στα σχέδια του Ερντογάν και των Τούρκων Στρατηγών», εξηγούσε ακόμη μια ανώτατη πηγή.

Και μέσα από αυτές τις λίγες λέξεις, με βάση τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Λιβύη και τη βοήθεια που ζητά η κυβέρνηση της Τρίπολης από την Άγκυρα, κατανοούμε απόλυτα τη σημασία του ενεργειακού μπλοκ και των τριμερών σχημάτων στα οποία μετέχει η χώρα μας.

Όπως και τις πολύ ήρεμες προειδοποιήσεις που έχει πάρει η Τουρκία να μην προχωρήσει σε σχέδια τα οποία μόνο σε καλό δεν θα της βγουν.

Από την πλευρά της η Τουρκία δεν επιδιώκει μόνο το ατύχημα, θέλει να εγκλωβίσει για πολλοστή φορά την Ελλάδα εντός των θαλασσίων ορίων του Αιγαίου.

Βλέπει ότι πλησιάζει πλέον «απειλητικά» για την ίδια και η ενεργειακή ανάπτυξη της Ελλάδας η οποία μάλιστα ακολουθεί το «χρίσμα» της χώρας , ως πυλώνα σταθερότητα στην περιοχή.

Η δεύτερη μέρα του Ιανουαρίου, με τις υπογραφές στην Αθήνα από Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο για τον ενεργειακό αγωγό «East Med», ίσως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και ως «χαριστική βολή» προς την Τουρκία.

Άρα μήπως το επιδιωκόμενο ατύχημα στο Αιγαίο από την Άγκυρα έχει στόχο την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, ίσως και τη ματαίωση των υπογραφών;

Μάλλον είναι αργά για την ίδια να παίξει με τη συγκεκριμένη σημαδεμένη τράπουλα…, καταλήγει η ιστοσελίδα Hellas Journal.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...