Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαφές και αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από τον Μιλτ. Βαρβιτσιώτη

Σαφές και αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από τον Μιλτ. Βαρβιτσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν παίζει το παιχνίδι των προκλήσεων και των κανονιοφόρων, αλλά εάν χρειαστεί, «είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια σε αέρα, θάλασσα και στεριά», έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει στην Ουάσιγκτον με ισχυρή ατζέντα έχοντας στις αποσκευές του και την υπογραφή της συμφωνίας του EastMed.

«Το ότι αύριο το πρωί ξεκινά ο πρωθυπουργός για να πάει στις ΗΠΑ για να συναντήσει στον πρόεδρο Τραμπ έχοντας στις αποσκευές του και την υπογραφή του EastMed από Ελλάδα – Κύπρο και Ισραήλ, νομίζω ότι δίνει στον πρωθυπουργό ένα σαφές προβάδισμα στο τι θα πάει να του πει και ένα πλεονέκτημα.

Γιατί τελικά, η Ελλάδα πάει να μιλήσει στην Ουάσιγκτον ως η χώρα της δημοκρατικής σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κάνει «πολυμερείς συνεργασίες με παραδοσιακούς εταίρους των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ, βρίσκεται στο ΝΑΤΟ, βρίσκεται στην ΕΕ, έχει ανακάμψει οικονομικά και σήμερα μπορεί να μιλάει με τους επενδυτές της Wall Street.

»Και βέβαια, έχοντας προτάξει πάντοτε το θέμα της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου», επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Αυτό όλο το πλαίσιο», πρόσθεσε, «καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν αξιόπιστο συνομιλητή για τον Ντόναλντ Τραμπ και καθιστά την Ελλάδα έναν αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ».

O κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της σταθερότητας στην περιοχή, με πολυμερείς συνεργασίες και ότι αποτελεί έναν αξιόπιστο συνομιλητή και εταίρο των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...