Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού στηρίζει τα Σώματα Προσκόπων των ελληνικών παροικιών

Η Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού στηρίζει τα Σώματα Προσκόπων των ελληνικών παροικιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Ομότιμος Καθηγητής, Γιάννης Χρυσουλάκης, συναντήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2010 με τον Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων Προσκόπων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Δημήτρη Κάβουρα, στην έδρα της ΓΓΑΕ στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστα Βλάση, καθώς και τη διαβεβαίωσή του για τη διαρκή στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Εξωτερικών στο έργο της Περιφερειακής Εφορείας Αποδήμων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, δεδομένου ότι και ιστορικά σε μεγάλες Ελληνικές παροικίες η ανάπτυξη της Ομογένειας ήταν συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του Προσκοπισμού.

Όπου υπήρχε Ελληνισμός, συχνά υπήρχαν και Πρόσκοποι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Αλεξανδρείας, από την οποία προέρχεται και ο κ. Δημήτρης Κάβουρας, η οποία ιδρύθηκε το 1912 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και λειτουργεί μέχρι σήμερα και πάντα στο πνεύμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Σημειώνεται ότι ειδικότερα τα συστήματα των πόλεων της Αλεξάνδρειας, του Καΐρου και των Παρισίων καταγράφονται ως μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αν και εδρεύουν εκτός Ελληνικών εθνικών συνόρων.

Παράλληλα η Περιφερειακή Εφορεία Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων εποπτεύει Ελληνικά Προσκοπικά Τμήματα στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη, στο Τορόντο, στο Λαβάλ του Κεμπέκ στον Καναδά, στο Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική και στο Χαλέπι της Συρίας. Τα συστήματα αυτά καταγράφονται ως μέλη στις Προσκοπικές Οργανώσεις των χωρών υποδοχής τους.

Ο Ελληνικός Απόδημος Προσκοπισμός συνεχίζει να προσθέτει σελίδες στην ιστορία του, πρεσβεύοντας σε όλο τον κόσμο το οικουμενικό φως του Ελληνικού πολιτισμού.

Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2019, στο Boxhill στην Αυστραλία εορτάσθηκε η πεντηκοστή επέτειος από την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος Προσκόπων και από τη στιγμή που πρωτοφορέθηκε το προσκοπικό μαντήλι, με το χαρακτηριστικό ελληνικό έμβλημα του 5ου Ελληνικού Συστήματος Προσκόπων Boxhill.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι κοινές δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν προς όφελος της Ελληνικής ομογενειακής νεολαίας.

Συγκεκριμένα:

1. H δυνατότητα διοργάνωσης του 6ΟΥ Παγκόσμιου «Jamboree» Αποδήμων Προσκόπων «ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ 2021», σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο του ΣΕΠ στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, όπου διοργανώθηκε και το πρώτο «Jamboree» Αποδήμων Προσκόπων το 1956.

2. H συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού για τη συμμετοχή Ελλήνων Αποδήμων Προσκόπων από όλο τον κόσμο στο 5ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Jamboree, το οποίο διοργανώνεται για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Προσκοπισμού από τον ευπατρίδη Αθανάσιο Λευκαδίτη.

3. H συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού για τη διοργάνωση του 5ΟΥ Συνεδρίου Ενηλίκων Στελεχών Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων στο πλαίσιο του Jamboree «ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ 2021».

4. H συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, προκειμένου στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, να συμμετάσχουν σε δράσεις 25 Πρόσκοποι από την Κύπρο και 25 Πρόσκοποι από την Αίγυπτο.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης δήλωσε:

«Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού θα είναι εμπράκτως στο πλευρό της Περιφερειακής Εφορείας Αποδήμων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, επιδιώκοντας στοχευμένες συνεργασίες στο χώρο της νεολαίας και συμβάλλοντας στην προώθηση των οικουμενικών αρχών του Ελληνικού πνεύματος, οι οποίες βρίσκουν τους καλύτερους πρεσβευτές στα πρόσωπα των Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων.

»Ειδικότερα στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, η διοργάνωση τέτοιων δράσεων συνιστά για την Ελληνική Κυβέρνηση σημαντικό πυλώνα στήριξης της πολιτικής της για τη νεολαία η οποία στοχεύει στην εμβάθυνση των σχέσεων αμοιβαίας κατανόησης και αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ των νεολαιών των κρατών της Μεσογείου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...