Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπρούνο Λεμέρ: Έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα μπροστά σε όλους τους υπουργούς της ΝΔ

Μπρούνο Λεμέρ: Έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα μπροστά σε όλους τους υπουργούς της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παράσταση έκλεψε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ κατά την σημερινή του παρουσία και ομιλία στο οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο των Παρισίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην γαλλική πρωτεύουσα κατά την επίσημε επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μπροστά σε πολλούς τους υπουργούς της ΝΔ, (Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Χατζηδάκης, Καραμανλής, Θεοχάρης, Σκυλακάκης, Καράογλου, Παπαθανάσης κλπ.) αλλά και πλήθος εκπροσώπων φορέων και Ελλήνων επιχειρηματιών που βρέθηκαν στο οικονομικό φόρουμ στο Επιμελητήριο των Παρισίων εξήρε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του έδωσε τα εύσημα για την γενναιότητα που επέδειξε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του που συνέπεσε με τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα.

«Οφείλω να αναγνωρίσω ότι η δουλειά που έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα απαιτούσε πολιτικό θάρρος και ότι είχε αυτό το πολιτικό θάρρος», δήλωσε με έμφαση ο Γάλλος υπουργός.

Μάλιστα ανέφερε ότι η σημερινή επιτυχημένη πορεία της ελληνικής οικονομίας που πιστοποιήθηκε και με την επιτυχημένη χθεσινή έκδοση του 15ετους ομολόγου οφείλεται και στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μπρούνο Λεμέρ στη συνέχεια τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, μια χώρα που «ανορθώνεται» χάρη στο «πολιτικό θάρρος» της σημερινής κυβέρνησης και του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επανέλαβε ο Γάλλος υπουργός.

«Πρέπει να πάτε. Δεσμευτείτε στην Ελλάδα, επενδύστε, αδράξτε τις ευκαιρίες επειδή η ελληνική κυβέρνηση παίρνει απαραίτητα μέτρα για να σας επιτρέψει να επενδύσετε στις καλύτερες συνθήκες», τόνισε ο Λεμέρ κατά την έναρξη του γαλλοελληνικού οικονομικού φόρουμ στο Παρίσι.

Ο Έλληνας ομόλογός του Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη συνάντηση αυτή, απηύθυνε κι αυτός έκκληση προς τους Γάλλους επενδυτές:

«Η Ελλάδα σταδιακά επιστρέφει στην ομαλότητα», διαβεβαίωσε.

«Η ελληνική οικονομία εξέρχεται οριστικά από την κρίση και βρισκόμαστε πλέον σε μια φάση ανάπτυξης», η οποία αναμένεται να φθάσει φέτος το 2,8%, υπογράμμισε.

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν εξάλλου μια δήλωση προθέσεων για την «ενίσχυση των επενδύσεων των γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, της αγροδιατροφικής βιομηχανίας, του τουρισμού και των υποδομών».

Οι δύο χώρες δεσμεύθηκαν επίσης να «υποστηρίξουν τις επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στη Γαλλία».

Ο Λεμέρ επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να αποτίσει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, υπενθυμίζοντας ότι «υπέφερε περισσότερο απ’ όλους» στην Ευρώπη από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...