Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα μεγάλη αντιπροσωπεία από τα Εμιράτα με επικεφαλής τον υπουργό Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ

Στην Αθήνα μεγάλη αντιπροσωπεία από τα Εμιράτα με επικεφαλής τον υπουργό Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση εργασίας του φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας ΕλλάδαςΗνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη.

Η συνάντηση θα γίνει σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο πλαίσιο του φόρουμ ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας, υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ, Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης με τα 30 μέλη της αντιπροσωπείας των ΗΑΕ, για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που εκτείνεται από την οικονομία και τις επενδύσεις, ως την άμυνα, την ενέργεια, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από την πλευρά της κυβέρνησης, στο φόρουμ θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός για την Oικονομική Διπλωματία και την Eξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Από την πλευρά των ΗΑΕ, εκτός από τον υπουργό Επικρατείας Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ, στο Forum θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του Abu Dhabi Fund for Development (ADFD), Μοχάμεντ Σαΐφ Αλ Σουαΐντι, τα ανώτερα στελέχη της Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), Χαμάντ Αλ Νταχέρι και Σαΐφ Αλ Μασγόνι, ο επικεφαλής κυβερνητικών υποθέσεων της Mubadala Investment Company, Χαλίντ Αλ Ρασίντ, o πρόεδρος των ομίλων ανάπτυξης ακινήτων Emaar και Eagle Hills, Μοχάμεντ Αλ Άμπαρ, ο επικεφαλής του Abu Dhabi Investment Council Άχμεντ Αλ Μουχαΐρι, ο οικονομικός διευθυντής του Khalifa Fund (με επίκεντρο τις MμΕ) Μαρουάν Αλ Σουαΐντι, ο επικεφαλής στρατηγικής του ομίλου First Abu Dhabi Bank, Καρίμ Καρούι και ο αντιπρόεδρος της Mubadala Petroleum, Αντνάν Ομάρ Μπου Φουτέεμ.

Επίσης θα εκπροσωπηθούν σε ανώτερο επίπεδο τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Πολιτισμού, ενώ παρόντα θα είναι και κυβερνητικά στελέχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στους τομείς της Ενέργειας, της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Τουρισμού και της Γεωργίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...