ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Πλακιωτάκης, Λιμενικό Σώμα, Στέλιος Πέτσας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Ναυτιλίας, Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου,


















































Η Σαουδική Αραβία προετοιμάζεται για χερσαία και θαλάσσια επίθεση κατά των Χούτι στην Υεμένη
Θέουτα: 34 παράνομοι μετανάστες νεκροί - Τι προκάλεσε την παράνομη «μεταναστευτική πλημμύρα»
Θέουτα: Περίπου 49.000 παράνομοι μετανάστες «άλωσαν» τον ισπανικό θύλακα - Οι δομές έχουν καταρρεύσει
Η Ιταλία αναστέλλει τη Σένγκεν με την Ισπανία - 57 νεκροί στη Θέουτα, ενώ χιλιάδες επιστρέφουν στο Μαρόκο
Λαγοκέφαλος: Θανατηφόρες επιθέσεις στην Αν. Μεσόγειο - Οι κίνδυνοι από δηλητηρίαση και δαγκώματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις και τις ενέργειες της Τουρκίας, σχετικά με το περιστατικό στην Κω.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ «αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής.
»Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα».
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- ανέφερε πως ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα εκλήθη για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών.
«Ενημερώνονται όλοι οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Πέτσας.
Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε λόγο για «προκλητική και επικίνδυνη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία».
Για «προκλητική και επικίνδυνη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία» έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό ανοιχτά της Κω.
«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
»Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.
«Η ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια» σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της διεθνούς κοινότητας».
«Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα» διαβεβαίωσε.
























































