Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και την επάρκεια στην αγορά

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και την επάρκεια στην αγορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση για αποφυγή του συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ απήθυνε μέσω της ΕΡΤ για άλλη μια φορά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης σε κατάστημα αλυσίδας.

Είπε πως η διεύρυνση του ωραρίου που αποφασίσθηκε για τις επόμενες 4 εβδομάδες και για όσο χρειαστεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση και σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανεφοδιασμού.

Ανακοίνωσε πως με τη σχετική ΠΝΠ αντιμετωπίζονται φαινόμενα αισχροκέρδειας ενώ παράλληλα προανήγγειλε την ανακοίνωση αύριο ενός συνολικού πακέτου μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας εφόσον δόθηκε το πράσινο φως από το Eurogroup.

Όπως είπε αύριο θα γίνει σχετική σύσκεψη των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

«Έχουμε δημοσιονομικό χώρο, αλλά έπρεπε πρώτα να πάρουμε την έγκριση του Eurogroup», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup αποφάσισε και για τη χώρα μας δημοσιονομική ευελιξία ανάλογη με αυτή που θα εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη- μέλη, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορονοϊού, επομένως δεν υφίσταται για φέτος ο στόχος για ανάπτυξη 3,5% του ΑΕΠ για την Ελλάδα.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα λειτουργίας των σουπερμάρκετ ο κ. Γεωργιάδης είπε πως χθες η αγορά κινήθηκε ομαλά, και πως με την πράξη νομοθετικού περιεxομένου διευρύνεται το ωράριο ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός.

«Υπάρχει επάρκεια τροφίμων, δεν υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας στην αγορά, γίνονται έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, τα ράφια είναι γεμάτα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και δεν χρειάζεται κανένας πανικός» είπε.

Αναφορικά με την επάρκεια σε αντισηπτικά και μαντηλάκια, είπε πως υπάρχει πλαφόν στις αγορές και αντιστοιχούν τρία ανά καταναλωτή, πως δεν υπάρχουν προσφορές με πακέτα των τριών και πλέον πωλούνται σε τεμάχια ώστε να φτάσουν για όλους.

Ο υπουργός είπε πως την Παρασκευή ή το Σάββατο θα τροφοδοτηθεί η αγορά με αντισηπτικά τα οποία επαρκούν για την εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εισαγωγή της αιθυλικής αλκοόλης, την απαραίτητη πρώτη ύλη για να παρασκευαστούν νέες ποσότητες για το επόμενο διάστημα.

Κάλεσε επίσης τους καταναλωτές να προτιμούν και τα νωπά προϊόντα και να μην μένουν στα αζήτητα.

Για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας είπε πως στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπάρχει πρόβλεψη με πολύ μεγάλα πρόστιμα για όσους επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των πολιτών, διευκρινίζοντας πως θα υπάρχει διάταξη που θα ορίζει ως θεμιτό κέρδος για έναν καταστηματάρχη αυτό που είχε έως τις 2 Φεβρουαρίου και θα μπορεί να γίνει έλεγχος για υπερκέρδη με βάση και τον έλεγχο των αποθεμάτων.

Απευθυνόμενος στον κλάδο των σούπερ μάρκετ τους κάλεσε να προχωρήσουν σε προσλήψεις καθώς ο τζίρος τους έχει εκτοξευθεί.

Δείτε το απόσπασμα της ΕΡΤ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...