Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας «γλέντησε» τον Τσαβούσογλου στο ΝΑΤΟ – Ο Τούρκος «πήδηξε», έκανε υστερίες και εξευτελίστηκε

Ο Δένδιας «γλέντησε» τον Τσαβούσογλου στο ΝΑΤΟ – Ο Τούρκος «πήδηξε», έκανε υστερίες και εξευτελίστηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπαράζ βαρέως διπλωματικού πυροβολικού εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να εισπράττει το ένα ισχυρό ράπισμα πίσω από το άλλο.

Ζαλισμένος, από τα απανωτά, έχασε την ψυχραιμία του (καθόλου πρωτοφανές για τον Τσαβούσογλου που δεν αντέχει στο «πέσιμο») και προσπάθησε με «κουτσαβάκικα», τα τόσο συνηθισμένα στην αυλή του Ερντογάν, να δημιουργήσει εντυπώσεις, πετυχαίνοντας έναν ακόμα εξευτελισμό του με τον Γ.Γ. της Συμμαχίας να του κόβει μαχαίρι την… υστερία.

Όπως πληροφορηθήκαμε, κατά την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, ο αμετροεπής Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, με το γνωστό του κουτοπόνηρο ανατολίτικο ύφος, επανέλαβε κάποιες από τις θρασύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπολύει η Τουρκία για να συκοφαντήσει τη χώρα μας.

Ο Νίκος Δένδιας, πολύ αποφασιστικά, ζήτησε και έλαβε άμεσα τον λόγο ενημερώνοντας του Συμμάχους ότι, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της, αναφερόμενος στα γιουρούσια στον Έβρο, με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν με τον πλέον προφανή τρόπο τις αξίες της Συμμαχίας, όπως τόνισε πολύ αυστηρά.

Όλοι οι σύμμαχοι δικαιούνται να ζητούν την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, προσέθεσε, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι οι ίδιοι θα τιμούν τις δεσμεύσεις τους.

Τότε, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανώς εκνευρισμένος (την τελευταία φορά που είχε φάει ανάλογο «ξύλο» ήταν από τον Νίκο Κοτζιά στο Κραν Μοντάνα), σηκώθηκε από τη θέση του -ο «μάγκας» της περιοχής- χωρίς να περιμένει το κλείσιμο της συζήτησης από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κάνοντας τους γνωστούς θεατρινισμούς που τόσο συνηθίζονται μεταξύ των ανατολιτών.

Ζήτησε μάλιστα να προβεί στη δευτερολογία του ως τελευταίος ομιλητής, αλλά η Γραμματεία του ΝΑΤΟ του ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία. Η μαγκιά κατέληξε σε εξευτελισμό.

Όταν ο Νίκος Δένδιας ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε σπεύσει να δηλώσει στα ΜΜΕ ότι «είναι φίλοι», επιχειρώντας με αυτό το τερτίπι ανατολίτικης κουτοπόνηρης πονηριάς να τον «αποδυναμώσει».

Λίγες ημέρες μετά, σε συνομιλία του με διπλωματικούς συντάκτες, ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε ότι τον γνωρίζει, αλλά, όπως είχε διευκρινίσει, αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο όταν πρόκειται για τα εθνικά μας θέματα και συμφέροντα.

Το μήνυμα εκείνο φαίνεται ότι δεν το μετέφεραν σωστά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου οι «δικοί του».

Ο Νίκος Δένδιας είναι πράγματι ένας ευγενής και πολιτισμένος άνθρωπος. Αυτό το επιβεβαιώνουν όσοι τον γνωρίζουν.

Οι Τούρκοι, όπως είναι γνωστό, θεωρούν αδυναμία τους καλούς τρόπους. Πολύ λάθος έκριναν για μια ακόμη φορά.

Ο πολιτισμός και η ευγένεια είναι η υπέρτατη δύναμη και χαρακτηρίζουν εκείνον που είναι σίγουρος για τον εαυτό του και για την ισχύ του.

Ο πραγματικά δυνατός δεν κάνει ψευτοπαλικαρισμούς και «νταηλίκια», όπως συνηθίζουν οι νευρικοί, ανασφαλείς και φοβισμένοι αυλικοί του Ερντογάν. Ο δυνατός «καθαρίζει» ψύχραιμα τα ζητήματα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έπρεπε να είχε λάβει το μήνυμα από όταν ο Νίκος Δένδιας μετέβη στη Λιβύη, συνεννοήθηκε με τον Χαφτάρ και ύστερα τον έφερε και τον κράτησε ασφαλή στην Αθήνα.

Ο Νίκος Δένδιας δεν ανέλαβε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για να κάνει δημόσιες σχέσεις, αλλά με απόφαση να υπηρετήσει τον λαό και την πατρίδα και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον ηγετικό ρόλο της χώρας μας στην περιοχή. Γη και ύδωρ ο Νίκος Δένδιας δεν δίνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...