Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σακελλαροπούλου: Διαρκής πρόκληση η υπεράσπιση της δημοκρατίας

Σακελλαροπούλου: Διαρκής πρόκληση η υπεράσπιση της δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, αλλά και επιδίωξης της ενότητας λαού και ηγεσίας, ώστε να διασφαλίστεί ότι «οι επίδοξοι υπονομευτές των δημοκρατικών μας θεσμών θα βρίσκονται μονίμως στο περιθώριο της ιστορίας» επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου σε δήλωσή της για τη συμπλήρωση 53 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

«Κάθε χώρα, κάθε λαός, εκτός από λαμπρές έχει και μαύρες σελίδες στην ιστορία του.

»Σελίδες που έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε, για να διδασκόμαστε από τα λάθη που μας οδήγησαν σε αυτές και να μην τις επαναλάβουμε.

»Μια από τις μαύρες περιόδους της δικής μας ιστορίας είναι η απριλιανή δικτατορία, που με τη χρήση ωμής βίας καταπάτησε το Σύνταγμα της χώρας και τα δικαιώματα των πολιτών, και αφού για επτά χρόνια καπηλεύτηκε την πατρίδα, το πολίτευμα, τη θρησκεία και καλλιέργησε τον εθνικό διχασμό, οδήγησε, καταρρέοντας, στην τραγωδία της Κύπρου» αναφέρει η κ. Σακελλαροπούλου και συνεχίζει «Πέντε και πλέον δεκαετίες μετά μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι.

»Η χώρα μας, το πολιτικό σύστημα, η κοινωνία των πολιτών, όλοι μας, έχουμε αφήσει πίσω τη μελανή αυτή περίοδο και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις.

»Τα επιμέρους προβλήματα και οι κριτικές αμφισβητήσεις που είναι φυσικό να υπάρχουν δεν αλλάζουν τη συνολική εικόνα.

»Η Ελλάδα αποτελεί ένα σύγχρονο και παραδειγματικό κράτος δικαίου, στο οποίο τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα και η αναγκαία πολιτική αντιπαράθεση κινείται μέσα στα συνταγματικά όρια».

Όπως σημειώνει ωστόσο, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο και ότι η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών της είναι μια διαρκής πρόκληση για όλους (…) ιδιαίτερα σε εποχές παγκόσμιας κρίσης και ανησυχίας, όπως η σημερινή, όπου ακόμη και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διάφοροι επίδοξοι εθνοκάπηλοι, με πρόσχημα την προστασία των πολιτών, βάζουν στο στόχαστρο δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) για 21/4: Παραμένουμε «συνεπείς υπερασπιστές του δικαίου και της αντίστασης κάθε είδους παρεμβάσεων που απειλούν τη Δημοκρατία»

Νίκος Δένδιας: Με εθνική ενότητα και υπευθυνότητα οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία μας

Η φύση του σκορπιού

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε πάρτι της «Woke ατζέντας» με την «αυλή του Μαξίμου» και ΛΟΑΤΚΙ

Πρ. Παυλόπουλος: Ο Ερντογάν είναι τρομερά αναξιόπιστος – Αδιανόητη η απειλή του Casus Belli

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...