Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γεωργιάδης ζήτησε… συγνώμη για την ταλαιπωρία και υποσχέθηκε πρόσβαση στους ανασφάλιστους στα πολυιατρεία

Ο Γεωργιάδης ζήτησε… συγνώμη για την ταλαιπωρία και υποσχέθηκε πρόσβαση στους ανασφάλιστους στα πολυιατρεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, ΕΟΠΥΥ,

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του υπουργού Υγείας και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να έχει πάρει “σβάρνα” τα κανάλια και τους εργαζόμενους να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Μιλώντας στον Αντ1 για το κλείσιμο των πολυϊατρείων, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους ασφαλισμένους που ταλαιπωρούνται εδώ και τρεις μήνες και επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μικρή επιπλέον ταλαιπωρία για έναν μήνα «για να έχουμε για το μέλλον ένα σύστημα που να λειτουργεί».

Απέδωσε δε την απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο των ιατρείων του Οργανισμού στη συνεχιζόμενη εδώ και τρεις μήνες απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

«Μόνοι τους κατέστησαν αυτή τη διαδικασία αναπόφευκτη», ανέφερε και εξήγησε ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να γίνει η μεταρρύθμιση εν λειτουργία, ωστόσο, ανετράπη λόγω της απεργίας των γιατρών.

Οι ανασφάλιστοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στα νέα Πολυϊατρεία

Ο υπουργός Υγείας μίλησε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επισημαίνοντας ότι πλέον «και οι ανασφάλιστοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στα νέα Πολυϊατρεία που θα αντικαταστήσουν τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ». Τόνισε ότι οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να εξετάζονται και από γιατρούς και να κάνουν και εργαστηριακές εξετάσεις.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι το νέο σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί σε ένα μήνα, ενώ σε έξι μήνες θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός και οι συνενώσεις των μονάδων με στόχο να υπάρχει τουλάχιστον μια ανά Δήμο. Τότε -όπως είπε- θα ξεκινήσει και η 24ωρη εφημερία τους, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν και ιατρικές εξετάσεις ενώ τώρα τα εργαστήρια των μονάδων του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν.

«Με την ένταξη τους στο ΕΣΥ θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τα πολυϊατρεία με κοινοτικά κονδύλια και να αντικαταστήσουμε τον εργαστηριακό εξοπλισμό», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το 85% από τις 100 μονάδες του ΕΟΠΥΥ έχουν παραδοθεί και μόνο σε 2 – 3 απο αυτές θα υπάρξει πρόβλημα. Ο υπουργος κάλεσε και πάλι τους διευθυντές των μονάδων να τις παραδώσουν στις τριμελείς επιτροπές του ΕΟΠΥΥ για διαφορετικά θα είναι υπεύθυνοι προσωπικά για οποιαδήποτε κλοπή η φθορά. «Τώρα που δημοσιεύτηκε ο νόμος στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» είπε ο κ. Γεωργιαδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Κασσελάκης: «Το ΕΣΥ επί Μητσοτάκη έγινε ΕΓΩ»

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση Παπασταύρου και Μπρατάκου με τον Μαρινάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...