Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιχείρηση εξάλειψης Δένδια και… «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Επιχείρηση εξάλειψης Δένδια και… «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όχι, δεν τους έπιασε «πατριωτισμός» και «πόνος» για τον Έβρο εκεί στα… δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και «ξεχείλισε» τα προηγούμενα 24ωρα ο βορβορώδης οχετός τους κατά του Νίκου Δένδια. Ούτε φημίζονται για «τουρκοφάγοι» οι συγκεκριμένοι. Για εμμονικοί, εμπαθείς και ρεβανσιστές ναι, για μισαλλόδοξοι διχαστές επίσης, για πατριδοκάπηλοι, ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι, τουρκοφάγοι όμως ποτέ τους.

«Ντροπή στον Δένδια», «παραιτήσου Δένδια», «βρείτε άλλον», τα υστερικά ουρλιαχτά τους, απευθυνόμενοι για μια ακόμη φορά στο θυμικό. Γιατί κανένα λογικό άνθρωπο δεν είναι ικανοί να πείσουν, παρά μόνο τους πιο άκριτους στη σκέψη κι από αυτούς ο τόπος έχει κάμποσους.

«Κοίτα ποιοι μιλάνε!»

Διαβάζοντας την «Ομάδα Αλήθειας», ή άλλα σκόρπια «εξαπτέρυγα» της «Άνοιξης» που ποτέ δεν ήρθε, οι γνωρίζοντες εύλογα αγανακτούν σκεπτόμενοι το εξής: «Κοίτα ποιοι μιλάνε!».

Ποιοι μιλάνε! Οι ίδιοι που όταν «θρονιάστηκαν» στο Μέγαρο Μαξίμου και η Τουρκία προχώρησε επί των ημερών τους (2012-2013) στην κατάθεση συντεταγμένων για την υφαλοκρηπίδα, διεκδικώντας όλη τη θαλάσσια περιοχή από την Ρόδο έως και την Πάφο της Κύπρου, ξέρετε πώς αντέδρασαν;

«Επικράτησε εκείνη η ομάδα που έλεγε ότι σε αυτή τη φάση που έχουμε χαμηλούς τόνους με την Τουρκία κι έχουμε σοβαρότατη οικονομική κρίση μην ρίξουμε λάδι στην φωτιά γιατί δεν έχουμε το περιθώριο να τρέχουμε με πολεμικές κρίσεις και με όλα αυτά… για τις συντεταγμένες!».

Ποιος το μαρτυρεί αυτό; Κάποιος του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ; Κάποιος «περίεργος» ΣΥΡΙΖΑίος; Όχι.

Το αποκάλυψε ο καθηγητής και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, σε συνέντευξή του πριν ένα χρόνο στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στον ΣΚΑΪ.

Η ίδια ακροδεξιά πτέρυγα, που τις προηγούμενες ημέρες ζητούσε το κεφάλι του Νίκου Δένδια «για τα λίγα μέτρα» στον Έβρο, όταν κυβερνούσε τον τόπο και η Τουρκία προχώρησε στην κατάθεση συντεταγμένων για την υφαλοκρηπίδα, χαρακτηρίζοντας δική της όλη την περιοχή από τον 28ο έως τον 32ο μεσημβρινό, δηλαδή όλη τη θάλασσα από τη Ρόδο έως την Κύπρο, δεν έβγαλε άχνα.

Τσιμούδια δεν έβγαλαν, κιχ δεν έκαναν.

Για να μην χαλάσουν το καλό κλίμα, τους «χαμηλούς τόνους», είχαμε και οικονομική κρίση τότε, σιγά μην έριχναν λάδι στη φωτιά για την Ανατολική Μεσόγειο.

Όλη την Ανατολική Μεσόγειο, από τη Ρόδο έως την Κύπρο, οι «μακεδονομάχοι» της Μεσσηνίας την άφησαν στους Τούρκους.

Αλλά μήπως για τη Μακεδονία νομίζετε ότι είχαν αγωνία;

Το νομίζετε αλήθεια;

Επειδή για να ρίξουν τον Τσίπρα έτρεχαν στα συλλαλητήρια και τραγουδούσαν εμβατήρια; Σωπάτε! Τους πιστέψατε;

Η ίδια ακροδεξιά πτέρυγα, όταν κυβερνούσε τον τόπο με δεκανίκι το ΠΑΣΟΚ και είχε βάλει τον πρόεδρό του, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπουργό Εξωτερικών, τον είχε στείλει στον ΟΗΕ (27/9/2014) και εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, δηλαδή και του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δεσμευόταν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, δηλώνοντας ρητά:

«Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes».

Έτσι λοιπόν κυβέρνησε η ακροδεξιά πτέρυγα, που τώρα ζητά το κεφάλι του Νίκου Δένδια.

Είχε αφήσει όλη την Ανατολική Μεσόγειο στους Τούρκους να αρμενίζουν και είχε συμφωνήσει η χώρα στα βόρεια σύνορά μας να έχει σύνθετη ονομασία με δεύτερο συνθετικό τη λέξη «Μακεδονία».

Κι ενώ τα είχαν κάνει αυτά, τώρα χαλάστηκαν με τα «λίγα μέτρα στον Έβρο».

Τα παλικάρια, τα πατριωτάκια τα καλά. Οι λεβέντες του έθνους.

Η αλήθεια είναι ότι τα λίγα ή τα περισσότερα μέτρα στον Έβρο εντελώς αδιάφορα τους είναι.

Εδώ ολόκληρη θάλασσα άφησαν, για να μη χαλάσουν τους «χαμηλούς τόνους», πιστεύει κανείς πραγματικά ότι νοιάζονται για δεκάξι στρέμματα βάλτο;

Άλλο τους νοιάζει, άλλο τους καίει! Η ρεβάνς. Η εκδίκηση.

Η εκδίκηση

Πιστεύουν ότι είχαν μέλλον λαμπρό μπροστά τους αλλά τους ανέτρεψε ο Τσίπρας (πρώτος εχθρός στη λίστα).

Ύστερα, ενώ δεν είχαν καμία διάθεση να απαγκιστρωθούν από την ηγεσία της ΝΔ, επειδή ο Δένδιας υπενθύμισε ότι η παράδοση στη συντηρητική παράταξη είναι «χάνεις φεύγεις», εχθρός ορκισμένος έγινε και ο Δένδιας (δεύτερος στη λίστα).

Και επειδή πιστεύουν ότι σε εκείνους οφείλει ο Μητσοτάκης την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά τώρα που έγινε πρωθυπουργός δεν τους λογαριάζει και κάνει τα δικά του, συν ότι συγκυβερνά με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, είναι κι αυτός εχθρός. Διότι από εκεί που τον είχαν σίγουρο για μαριονέτα, εκείνος -πώς τόλμησε!!!- αυτονομήθηκε (τρίτος στη λίστα).

Όλοι αυτοί οι «εχθροί» πρέπει να εξοντωθούν. Να εξαλειφθούν.

Να ανοίξει η γη να τους καταπιεί!

Γιατί εξαιτίας αυτών δεν κυβερνά η «πτέρυγα» των «μακεδονομάχων» και «τουρκοφάγων».

Εξαιτίας τους δεν ήρθε ποτέ η «Άνοιξη» στον τόπο.

Μιλάμε ότι οι άνθρωποι έχουν μεγάλα θέματα και δεν είναι πολιτικά. Είναι μικροπολιτικά και μίζερα.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», έχει πει ένας λόγιος* Έλληνας. Και μάλλον είχε δίκιο.

Διαβάζοντας κανείς τη σημερινή «ΕΣΤΙΑ» διακρίνει αυτή την παραφροσύνη.

Για να τη διαβάσουμε μαζί:

«Στήν Κυβέρνηση (…) δέν εντυπωσιάζονται άπό τίς δηλώσεις κατά Δένδια πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ μέ πρόσφατες δικαστικές περιπέτειες, ό όποιος, ώς γνωστόν, είναι καιρό τώρα σέ ανοικτή γραμμή μέ ιστορικό στέλεχος της ΝΔ πού αντιπαθεί τόν Δένδια».

Μάλλον εννοεί το ίδιο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ που παίζει τένις με υπουργό που επαγγέλλεται τον τηλεπλασιέ. Η ελίτ του τόπου ένα πράγμα.

Αυτά βεβαίως είναι και κωμικοτραγικά. Πάμε στην αυθεντική παραφροσύνη:

«Ισχυρή εντύπωση προεκάλεσε επίσης στό Μέγαρο Μαξίμου καί σέ άλλα κέντρα στήν Κυβέρνηση ότι ό Ηλίας Κασιδιάρης άρχισε τήν εκστρατεία του γιά τήν ίδρυση τοϋ νέου άκροδεξιοΰ κόμματος άπό τήν Μεσσηνία καί άπό συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό τής Καλαμάτας.

»Στήν όντως παρθενική εμφάνιση του σέ τηλεοπτικό μέσο, καθώς πράγματι οι σταθμοί τών Αθηνών άρνοϋνται νά τόν φιλοξενήσουν, ό τέως Βουλευτής τής Χρυσής Αυγής επετέθη μέσω Καλαμάτας στήν οικογένεια Μητσοτάκη μέ άναφορές σέ συγκεκριμένα μέλη της και στόν Υπουργό Εξωτερικών Νικο Δένδια γιά τούς χειρισμούς στό Σκοπιανό.

»Στά είκοσι λεπτά πού διήρκεσε ή συνέντευξις του, μόνον αυτά τά δύο ονόματα άνέφερε!».

Να τα μας! «Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα». Από τη Μεσσηνία ξεκινά «ο Αγών» του Ηλία Κασιδιάρη με δεδηλωμένους «στόχους» τον Μητσοτάκη και τον Δένδια.

Τι προσέξατε; Όχι τη Μεσσηνία, μάλλον τυχαίο γεγονός, προσέξατε τους «στόχους»; Είναι οι δύο από τους τρεις εχθρούς της λίστας.

Σε αυτό το σημείο φίλε αναγνώστη μάλλον σκέπτεσαι διάφορα, κάνεις συνειρμούς, μέσα σου κατά πάσα πιθανότητα αναφωνείς το «είναι δυνατόν!;».

Οι ίδιες σκέψεις ταλανίζουν και τον γράφοντα.

Και ποιος θα ευλογήσει τα λάβαρα;

Λέτε ο Αμβρόσιος; Που έριξε και ένα αφορισμό στον Μητσοτάκη να βρίσκεται; Λέτε;

Μήπως πολλά δεν μαζεύονται;

Κι ένα χαριτωμένο

Μέσα στη σοβαρότητα της παραφροσύνης πάντως υπάρχουν και κάποια «χαριτωμένα».

Όπως ένα άρθρο του Ανδρέα Παπαδημητρίου στο σαμαρικό «The President», ο οποίος προτρέπει τον Νίκο Δένδια να ζητήσει «συγγνώμη» και να πει «παραιτούμαι».

Ο Ανδρέας Παπαδημητρίου, αν η μνήμη δεν μας γελά κι εάν δεν πρόκειται για συνωνυμία, ήταν στο γραφείο Τύπου του Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά.

Ποιο είναι το χαριτωμένο δεν σας είπαμε ακόμα.

Ότι ο εν λόγω θεωρεί την εφημερίδα «SUN» (την «Espresso» της Αγγλίας), που έκανε το δημοσίευμα για υποτιθέμενη τουρκική εισβολή και κατοχή στον Έβρο, «απολύτως αξιόπιστη και έγκυρη, ειδικά στα γεωπολιτικά ζητήματα».

Ο κ. Παπαδημητρίου παίζει να είναι και ο μοναδικός σε αυτόν τον κόσμο που θεωρεί τη «SUN» απολύτως αξιόπιστη. Προσέξτε. Δεν θεωρεί τους «TIMES» ή τον «Guardian» αλλά τη «SUN». Ο καθένας ό,τι διαβάζει, ελευθεροτυπία έχουμε, αλλά μην το παρατραβάμε μέχρι να το κάνουμε σφεντόνα; Ναι;

Για δείτε όμως ακόμα κάτι τυχαία πράγματα…

Ήταν Παρασκευή που ο Ηλίας Κασιδιάρης ξεκίνησε από τη Καλαμάτα, την ίδια Παρασκευή που το δημοσίευμα της «SUN» αναστάτωσε τις ζωές μας.

Θα έχει και συνέχεια όλο αυτό… Σίγουρα.

Υ.Γ.: Δεν ξεχάσαμε τον Βελόπουλο, ούτε το «Ξανθό Γένος», όλα τα κομμάτια του παζλ θα «ταιριάξουν».

*Καισάριος Δαπόντες, 1713-1784

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...