Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία «αποκλείεται» μόνη της από τις παραβατικές συμπεριφορές της

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία «αποκλείεται» μόνη της από τις παραβατικές συμπεριφορές της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Τουρκία επιμένει να προκαλεί, αμφισβητώντας, λόγω και έργω, την εδαφική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα iEidiseis, ενώ τονίζει:

«Η παραβατική της συμπεριφορά τη φέρνει, κατ’ επέκταση, αντιμέτωπη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία, σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, επιθυμεί ακόμη να ενταχθεί».

«Ελπίζω ότι σύντομα η Τουρκία θα αποδεχθεί τη σύγχρονη πραγματικότητα που το Διεθνές Δίκαιο επιτάσσει και θα αντιληφθεί ότι οι παραβατικές συμπεριφορές την απομακρύνουν και την αποκλείουν από τις επωφελείς συνεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών.

«Συνεργασίες οι οποίες προάγουν τη σταθερότητα και την ευημερία, αντί του αναθεωρητισμού και της διπλωματίας των κανονιοφόρων».

Όπως επισημαίνει άλλωστε, «η γεωγραφία έχει “καταδικάσει” την Ελλάδα και την Τουρκία να συνυπάρχουν στην κοινή γειτονιά της ανατολικής Μεσογείου».

Η Ελλάδα, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, είναι χώρα διαχρονικά φιλειρηνική και με μία σταθερή εξωτερική πολιτική που δεν διαπνέεται από τάσεις αναθεωρητισμού και «θα επιθυμούσε να γειτνιάζει με χώρες ευημερούσες που μοιράζονται τις ίδιες ευρωπαϊκές και πανανθρώπινες αξίες στις διεθνείς τους σχέσεις».

Αναφέρει δε, πως οι δυο χώρες μας «θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης δύο διαφορετικών πολιτιστικών παραδόσεων, λειτουργώντας ως πρωτοπόροι στην διαχρονικά ταραγμένη περιοχή», όμως απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών καλής γειτονίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας παρέδωσε ΕΤΟΙΜΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ σε στρατιωτικές οικογένειες

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Εξοπλισμοί 1,5 δισ. ευρώ – Πράσινο φως σε PULS, Rafale και αναβαθμίσεις – Οικοδομείται το οχυρό Ελλάδα

Ο Κούρδος τουρκεμένος Φιντάν θέλει μοιρασιά των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας με την Τουρκία – Τι λένε ελληνικές διπλωματικές πηγές

Οι Τούρκοι τρέμουν πόλεμο με Ισραήλ, Κούρδους και Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριους)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...