Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας κατηγόρησε τη Γεννηματά ότι είναι κόντρα στις ιδέες της δημοκρατικής παράταξης

Ο Τσίπρας κατηγόρησε τη Γεννηματά ότι είναι κόντρα στις ιδέες της δημοκρατικής παράταξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για στρατηγικές επιλογές του Κινήματος Αλλαγής που δίνουν «μαξιλάρι» στη ΝΔ, όπως στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, και πάνε κόντρα με τις ιδέες της παράταξης κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά ο Αλέξης Τσίπρας, σε δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις.

Όπως είπε, στη ζωή και στην πολιτική υπάρχουν ορισμένες κορυφαίες στιγμές που κανείς καλείται να πάρει κορυφαίες στρατηγικές αποφάσεις είτε το συνειδητοποιεί, είτε όχι.

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κ. Γεννηματά για τρεις τέτοιες στρατηγικές επιλογές της ως επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η πρώτη στρατηγική και κρίσιμη απόφαση για την κ. Γεννηματά ήταν όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε την απλή αναλογική και εκείνη επέλεξε «πέρα και έξω από κάθε λογική του στενού κομματικού σας συμφέροντος, αλλά και των ιδεολογικών σας αναφορών, να πείτε όχι και να στηρίξετε και να δώσετε μαξιλάρι ασφαλείας στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

Αυτό, τόνισε, «παρά το γεγονός ότι εκπροσωπείτε ένα κόμμα που έχει την απήχηση που έχει στην ελληνική κοινωνία και θα μπορούσε να παίζει έναν κρίσιμο ρυθμιστικό παράγοντα σε ένα πολιτικό πλαίσιο που η απλή αναλογική θα δίνει ισοτιμία της ψήφου».

Ως δεύτερη κρίσιμη στρατηγική επιλογή της κ. Γεννηματά χαρακτήρισε την απόφασή της να πάει απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, «κόντρα στις ιδέες της προοδευτικής παράταξης και να στηρίξετε τη δεξιά και μάλιστα τότε την ακραία λαϊκιστική εκδοχή της».

Σημείωσε πως εξ όσων γνωρίζει ήταν μόνη στο κορυφαίο κομματικό όργανο που διαφώνησε με τις απόψεις των συντρόφων της τότε «που σε συνάφεια με την ιστορία, τις προοδευτικές ιδέες, τη στάση και τη θέση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, υπερασπίστηκαν μια συμφωνία θετική για τη χώρα που σήμερα τηρεί και ο κ. Μητσοτάκης».

Η τρίτη στρατηγική επιλογή είναι τώρα, που «όχι μόνο αποφασίσατε να ψηφίσετε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, αλλά στηρίζετε την κυβέρνηση σε μια δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη, για την οικονομία ή τη λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη για την απόπειρα χειραγώγησης των ΜΜΕ.

»Επιλέγετε όχι απλά να είστε συνήγορός του, αλλά να υπερακοντίζετε την επιχειρηματολογία της δεξιάς και να μιλάτε με βαριά γλώσσσα για παρακράτος, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή σας να είστε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετία ήταν εύλογη.

»Σήμερα, όμως, η επιλογή σας να είστε και πάλι αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογη και αυτοκαταστροφική» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν θέλετε να στηρίξετε την κυβέρνηση, ο δρόμος είναι ανοιχτός.

Το πρόβλημα είναι πως ο κ. Μητσοτάκης ίσως σε λίγο καιρό να μην σας έχει ανάγκη, αφού ήδη σας διεμβολίζει και παίρνει στελέχη σας, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Ο καθείς και οι επιλογές του. Ο καθείς άξιος και της μοίρας του» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανταπάντηση Γεννηματά

«Δεν ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ασχολούμαι με τα έργα και τις ημέρες της συντηρητικής αυτής κυβέρνησης, γιατί χρειάζεται αποτελεσματική αντιπολίτευση στον τόπο μιας και η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση και είναι προφανές ότι αδυνατεί να διαδραματίσει το θεσμικό της ρόλο» είπε, ως ανταπάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως έχει «υποχρέωση με τη δουλειά μου απέναντι στην κυβέρνηση να απαντώ όταν ακούγονται αυτά τα ψέματα κι όταν επιχειρείτε να με προσβάλλετε προσωπικά, διότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο πολιτικά».

«Εκτός από το ότι δεν έχω καμία όρεξη να στηρίξω αυτή την κυβέρνηση, δεν έχει ανάγκη ο κ. Μητσοτάκης τη στήριξή μου κ. Τσίπρα.

»Τον φέρατε καβάλα στο άλογο.

»Δημιουργήθηκε τέτοιο κλίμα να φύγετε εσείς από την κυβέρνηση αυτής της χώρας που απαλλάξατε τη Νέα Δημοκρατία από όλες της τις ευθύνες, για τη διακυβέρνηση του τόπου, την κρίση και τα μνημόνια και τους φέρατε ως λευκή περιστερά να φαντάζουν ότι είναι η σωτηρία της χώρας μετά τα όσα έζησε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Και ακούω κόσμο να λέει ακόμα “σκέψου τι θα συνέβαινε αν είχαμε την πανδημία και κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ”.

»Γι’ αυτό σας μιλώ για το στίγμα που έχετε επιφέρει σε αυτή τη χώρα σε βάρος της αριστεράς.

»Ακούστε λοιπόν κ. Τσίπρα για την απλή αναλογική.

»Αφού κυβερνήσατε με το μπόνους – γιατί αυτό θέλατε και μάλιστα με τον αγαπημένο σας συγκυβερνήτη, αδερφό όχι απλά συγκυβερνήτη-, όταν θεωρήσατε ότι ωφελεί τα μικροκομματικά σας οφέλη φέρατε την απλή αναλογική, δηλώνοντας ταυτόχρονα με το γνωστό ύφος την αποφασιστικότητά σας ότι δεν σκοπεύετε να συνεργαστείτε με κανένα από τα κόμματα της ελληνικής Βουλής.

»Δηλαδή, φέρατε έναν νόμο για να οδηγήσετε τη χώρα σε ακυβερνησία.

»Η χώρα μετά από τόσα χρόνια κρίσης δεν έχει ανάγκη από ακυβερνησία.

»Έχει ανάγκη από πραγματικές προοδευτικές κυβερνήσεις.

»Η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση με πραγματική εναλλακτική πρόταση.

»Θα κάνει τον κύκλο της η Νέα Δημοκρατία. Όλα κάνουν το κύκλο τους. Το μέλλον είναι μπροστά και είναι εδώ» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα και τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά επισήμανε πως «εμείς είμαστε ένα πατριωτικό κόμμα.

»Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας όλα τα χαρακτηριστικά της δημοκρατικής παράταξης.

»Επιφανειακά ασχολείται και μας κάνει κριτική.

»Εμείς έχουμε παράδοση πατριωτική.

»Σε καμία περίπτωση δεν θα συναινούσαμε να παραδώσει ο Τσίπρας όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου για το θέμα αυτό με την πορεία του όλα τα προηγούμενα χρόνια.

»Πολύ απλά αυτό έκανε ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του να υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών.

»Γι’ αυτό και απέφυγε συστηματικά να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ώστε να μην υπάρχουν δεσμεύσεις και με λυμένα τα χέρια να προχωρήσει σε υποχωρήσεις.

»Το τονίζω αυτό διότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να μας συμβεί και στο μέλλον.

»Γιατί καιρό τώρα χτυπώ το καμπανάκι του κινδύνου για το ότι πρέπει να διαμορφωθεί εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο και πάλι ο σημερινός πρωθυπουργός αρνείται τη Σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, γιατί και αυτός θέλει να έχει τα χέρια του λυμένα.

»Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι κανείς δεν έχει λευκή επιταγή, από εμάς τουλάχιστον, να διαχειρίζεται τα εθνικά μας ζητήματα».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, το τελευταίο διάστημα οι πολιτικές μεταγραφές με τον τρόπο που έγιναν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ «φαίνεται ότι θέλετε να καθιερωθούν ως η πολιτική πραγματικότητα του τόπου μας.

»Επειδή την κανονικότητα τη θεωρώ συντηρητική, στο Κίνημα Αλλαγής η επανάστασή μας είναι η επιστροφή της ηθικής στην πολιτική».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...