Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ Λιβύης (LNA): Συμφωνήσαμε με Δένδια να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για καθορισμό ΑΟΖ

ΥΠΕΞ Λιβύης (LNA): Συμφωνήσαμε με Δένδια να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για καθορισμό ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, Αμπντούλ Χαντί αλ Χαουαΐτζ (Abdul-Hadi Al-Hawaij), της κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων και υποστηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του στρατάρχη Χαφτάρ, αποκάλυψε ότι το υπουργείο του έχει συνομιλήσει με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης.

Τόσο η Λιβύη όσο και η Ελλάδα, υποστήριξε, συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων τους, εννοεί των ΑΟΖ, καθώς και να συζητήσουν ορισμένα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αλ Χαουαΐτζ σημείωσε ότι η Λιβύη χαιρετίζει μια λύση μέσω του άρθρου 74 του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, που αφορά λύσεις που βασίζονται σε συμφωνίες και καλές γειτονίες.

Ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης που εδρεύει στην Κυρηναϊκή χαιρέτισε τη συμφωνία που ορίζει την τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.

Τόνισε ότι η Λιβύη χαιρετίζει κάθε συμφωνία που είναι σύμφωνη με το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ και η οποία διατηρεί τα δικαιώματα των Λίβυων.

Τόνισε ότι οι επισκέψεις του Λίβυου προέδρου του Κοινοβουλίου, Ακίλα Σάλεχ, σε ορισμένες χώρες είχαν ως στόχο να αποσαφηνίσουν την πολιτική πρωτοβουλία της Λιβύης-Αιγύπτου.

Ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι ο λαός της Λιβύης εξαντλήθηκε από την παρουσία της ισλαμιστικής κυβέρνησης «Εθνικής Συμφωνίας» στην Τρίπολη.

«Ένας από τους πιο σημαντικούς όρους για συναίνεση μεταξύ των Λίβυων είναι να απομακρυνθεί η τουρκική επέμβαση στη χώρα και να αφήσει το θέμα στους Λίβυους να αντιμετωπίσουν την κρίση», πρόσθεσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Libya Review.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την 1η Ιουλίου την Κυρηναϊκή της Λιβύης και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Ακίλα Σάλεχ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει μετά το πέρας τη συνάντησης: «Συζητήσαμε, επίσης, για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, στο πλαίσιο, βεβαίως, όχι της αυθαιρεσίας που συνιστά το φερόμενο ως μνημόνιο Σαράτζ-Τουρκίας, αλλά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, σε συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης το 2010».

Διαβάστε περισσότερα: Ρουά Ματ Δένδια στη Λιβύη: Ελληνικό προξενείο στη Βεγγάζη – Τα τουρκικά προϊόντα αντικαθίστανται από ελληνικά

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...