Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοινώνονται το απόγευμα – Έκκληση Μητσοτάκη στους νέους

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοινώνονται το απόγευμα – Έκκληση Μητσοτάκη στους νέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση προς τους νέους απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην τακτική σύσκεψη για τον κορωνοϊό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την διασπορά του ιού στους τουριστικούς προορισμούς, προαναγγέλοντας παράλληλα την ανακοίνωση νέων μέτρων το απόγευμα από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του o πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους νέους καλώντας τους «να προστατέψουν, όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά κυρίως τους αγαπημένους τους, τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

«Αλλά, ειδικά, θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά.

»Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας.

»Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας» πρόσθεσε τονίζοντας πως θα συνεχίσει να επαναλαμβάνει την έκκληση «ώστε να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα από αυτά που θέλουμε, τα οποία αναμφισβήτητα θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις».

Να σημειωθεί πως αρκετές περιοχές της Ευρώπης τον τελευταίο καιρό βρίσκονται αντιμέτωπες με εξάρσεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού με την ηλικιακή σύνθεση των κρουσμάτων να αναδεικνύει ένα ενδιαφέρον δημογραφικό στοιχείο.

Η μέση ηλικία των νοσούντων με κορωνοϊό έχει πέσει σημαντικά, παρατήρηση που θίγουν συχνά την τελευταία περίοδο αρκετοί ειδικοί στη χώρα μας.

Την τάση σχολίασε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε μήνυμά του, εξηγώντας πως ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε επίσης πως αυτό που τον προβληματίζει είναι η κινητικότητα των νέων σε συνδυασμό με τη διασπορά του ιού σε μία σειρά από τουριστικούς προορισμούς.

«Γνωρίζουμε ότι η διασπορά αυτή του ιού αφορά πολύ νεότερες ηλικίες.

»Και γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι άνθρωποι αυτοί τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τους τουριστικούς προορισμούς στους μόνιμους τόπους κατοικίας τους στα μεγάλα αστικά κέντρα» υποστήριξε τονίζοντας πως «είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό να αναληφθεί από τους ίδιους η ευθύνη» να προστατέψουν τους ίδους και τους δικούς τους.

«Κατά συνέπεια, η σύσταση θα είναι πάρα πολύ αυστηρή» συνεχίζει ο πρωθυπουργός δίνοντας οδηγίες προς τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

«Όποιος επιστρέφει από τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα να φροντίζει να προσέχει.

»Τι σημαίνει να προσέχει; Να φοράει μάσκα όπου μπορεί και σίγουρα να κρατιέται σε απόσταση από τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να έχει στο σπίτι.

»Αν συγκατοικεί με ανθρώπους από τους οποίους δεν μπορεί να πάρει φυσική απόσταση να φοράει μάσκα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα -μέχρι που να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν επιστρέφει με τον ιό στα αστικά κέντρα- να προστατεύσουμε αυτούς τους οποίους θέλουμε να φροντίζουμε περισσότερο» εξήγησε.

Προς την ίδια κατεύθυνση- των οδηγιών-, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, θα δημιουργηθούν σποτ από την κυβέρνηση που θα προωθούν το ίδιο μήνυμα και τη σημασία της ατομικής ευθύνης

«Δεν γίνεται να έχουμε έναν αστυνομικό και έναν λιμενικό δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας.

»Βεβαίως υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Βεβαίως υπάρχουν κυρώσεις.

»Αλλά αν θέλουμε πραγματικά να σταματήσουμε εν τη γενέσει του αυτό το δεύτερο κύμα -το οποίο φαίνεται να εκδηλώνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου- και να μην αναγκαστούμε να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα τα οποία αναμφισβήτητα θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις, πρέπει τώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» υποστήριξε.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κ. Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Διοικητής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης οφείλει να έλθει στην Βουλή και να απολογηθεί για τα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...