Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα στέλνει δεύτερο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο – Οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να συνεισφέρουν

Η Ελλάδα στέλνει δεύτερο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο – Οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να συνεισφέρουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λαό του Λιβάνου προγραμματίζει για το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου η Ελληνική κυβέρνηση, μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε συνέχεια της έκρηξης που έπληξε το λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020 και τις καταστροφικές συνέπειές της σε ανθρώπινες απώλειες, καθώς και σε ανυπολόγιστες υλικές και περιβαλλοντικές ζημιές, η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των Αρχών του Λιβάνου για παροχή βοήθειας, αποφάσισε να σταθεί αλληλέγγυα για μια ακόμα φορά στον λιβανικό λαό και να συνεχίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα.

Η μεταφορά του δεύτερου κύματος βοήθειας της Ελλάδος προς τον Λίβανο αναμένεται να υλοποιηθεί μέσω του αρματαγωγού «ΙΚΑΡΙΑ» και θα παραδοθεί στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου, ειδικές μονάδες των οποίων παραλαμβάνουν, συντονίζουν και διανέμουν την ανθρωπιστική βοήθεια στον τελικό αποδέκτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή του περιστατικού, με αποστολή ομάδας έρευνας και διάσωσης και υποστηρικτικών οχημάτων.

Η ελληνική συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου ανεδείχθη επίσης από την άμεση επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Φραγκογιάννη, λίγες ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη, καθώς και τη συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού στη διεθνή τηλεδιάσκεψη δωρητών για τον Λίβανο.

Την ευθύνη υλοποίησης της δράσης, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έχει αναλάβει η Γεν. Δ/νση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) υπό την εποπτεία του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, ενώ σημαντικό ρόλο επίσης διαδραματίζουν η Πρεσβεία Λιβάνου στην Αθήνα και η Πρεσβεία μας στη Βηρυτό.

Παράλληλα με την δράση του Υπουργείου Εξωτερικών, η Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα σε συνεργασία με την Ελληνο-λιβανική Πολιτιστική Ένωση και με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Ράδιο/τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ξεκίνησαν εκστρατεία ενημέρωσης, συλλογής και αποστολής ειδών βασικής ανάγκης προς ανακούφιση των πληγέντων.

Ένα μέρος της βοήθειας έχει ήδη αποσταλεί αεροπορικώς, μέσω αεροπορικής εταιρείας.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμβάλουν να αποστείλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος ως και την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 προς το γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης ΥΔΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών: κα Σοφιανού Άννα: 210 3682252 και κα Στρίκου Παναγιώτα: 210 3682114 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gendirydas@mfa.gr

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει περιγραφή και στοιχεία του προσφερόμενου εμπορεύματος, του τρόπου συσκευασίας, συμπεριλαμβανομένου του βάρους και του όγκου, καθώς επίσης και τη διαθεσιμότητα για μεταφορά και φόρτωση, κατά τις κατωτέρω αναφερόμενες ημερομηνίες επί του αρματαγωγού πλοίου.

Ακολούθως, η ΥΔΑΣ θα απαντήσει γραπτώς επί της αποδοχής της εθελοντικής προσφοράς και θα συνεργαστεί με το δωρητή, ώστε να εξασφαλιστούν αφ’ ενός οι απαραίτητες συνθήκες παλετοποίησης και φόρτωσης, αφ’ ετέρου, δε, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες διασάφησης.

Τα εμπορεύματα θα πρέπει να παραδοθούν, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με την ΥΔΑΣ και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, απευθείας στο αρματαγωγό πλοίο και με τρόπο που θα υποδειχθεί από τους αρμόδιους, κατά το διάστημα από Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ως και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Αναλυτική λίστα προϊόντων βοήθειας για Λίβανο

Δομικά Υλικά:

● Ράβδοι ενίσχυσης από χάλυβα και σκυρόδεμα

● Ηλεκτρικά και υδραυλικά ενσωματωμένα είδη και φωτιστικά

● Υλικά από γυαλί, αλουμίνιο και ξύλο

● Ψευδοροφές με γυψοσανίδες

● Χρώματα

● Πλακάκια

Ιατρικά είδη:

● Όλοι οι τύποι φαρμάκων κυρίως για τον καρκίνο, τις χρόνιες ασθένειες, τους ιούς και τα βακτήρια, κ.λπ.

● Ιατρικός εξοπλισμός για τα ακόλουθα τμήματα: Μονάδα εντατικής θεραπείας, ιατρική απεικόνιση, χειρουργείο, τμήμα κεντρικής αποστειρωμένης υπηρεσίας, τμήμα εξωτερικών ασθενών, εργαστήριο, τμήμα τράπεζας αίματος, δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, φαρμακείο, μαιευτικό τμήμα, τμήμα νεογνών, τμήμα αιμοκάθαρσης. Ηλεκτρικές γεννήτριες 250KVA και SOOKVA.

Covid 19:

● προστατευτικός εξοπλισμός,

● ιατρικός εξοπλισμός,

● διαγνωστικός έλεγχος και δοκιμή,

● υποδομές και εξοπλισμός υγειονομικών εγκαταστάσεων,

● αναλώσιμα απολύμανσης και

● ιατρικά αναλώσιμα.

Εμφυτεύσιμες ιατρικές συσκευές για τις ακόλουθες ειδικότητες:

● Καρδιολογία,

● Γενική Χειρουργική,

● Γναθοπροσωπική,

● Νευρολογία,

● Οφθαλμολογία,

● Ορθοπεδική και Ουρολογία.

Πληροφορική:

● Υπολογιστές, διακομιστές και αξεσουάρ

Επισιτιστική βοήθεια:

● Σιτάρι και αλεύρι

● Ρύζι

● Λάδι

● Σπόροι, σπόροι και δημητριακά (Φακές, φασόλια, ρεβίθια, κ.λπ.)

● Γάλα σε σκόνη

● Γάλα για βρέφη

● Ζυμαρικά

● Κονσερβοποιημένα τρόφιμα συμπεριλαμβανομένου του κονσερβοποιημένου κρέατος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ανάλυση BBC: Γιατί το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ – Τα αντίποινα, οι συμμαχίες και οι στρατοί των δύο χωρών

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Μπήκαν στον πόλεμο και οι ΗΠΑ – Θα αντεπιτεθούμε λέει το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...