Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «Ικαρία» παρέδωσε τους 180 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

Το «Ικαρία» παρέδωσε τους 180 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το δεύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λαό του Λιβάνου, παραδόθηκε την Πέμπτη στις αρμόδιες Αρχές της χώρας.

Πρόκειται για 180 τόνους ιατρικού και κατασκευαστικού υλικού, καθώς και για προμήθειες τροφίμων.

Την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λαό του Λιβάνου είχε προγραμματίσει για το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου η Ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια της έκρηξης που έπληξε το λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020 και τις καταστροφικές συνέπειές της σε ανθρώπινες απώλειες, καθώς και σε ανυπολόγιστες υλικές και περιβαλλοντικές ζημιές.

Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των Αρχών του Λιβάνου για παροχή βοήθειας, αποφάσισε να σταθεί αλληλέγγυα για μια ακόμα φορά στον λιβανικό λαό και να συνεχίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα.

Η μεταφορά του δεύτερου κύματος βοήθειας της Ελλάδος προς τον Λίβανο αναμένεται υλοποιήθηκε μέσω του αρματαγωγού «ΙΚΑΡΙΑ» και παραδόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου, ειδικές μονάδες των οποίων παραλαμβάνουν, συντονίζουν και διανέμουν την ανθρωπιστική βοήθεια στον τελικό αποδέκτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή του περιστατικού, με αποστολή ομάδας έρευνας και διάσωσης και υποστηρικτικών οχημάτων.

Η ελληνική συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου ανεδείχθη επίσης από την άμεση επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Φραγκογιάννη, λίγες ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη, καθώς και τη συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού στη διεθνή τηλεδιάσκεψη δωρητών για τον Λίβανο.

Την ευθύνη υλοποίησης της δράσης, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έχει αναλάβει η Γεν. Δ/νση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) υπό την εποπτεία του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, ενώ σημαντικό ρόλο επίσης διαδραματίζουν η Πρεσβεία Λιβάνου στην Αθήνα και η Πρεσβεία μας στη Βηρυτό.

Στην υποδοχή του πλοίου παραβρέθηκαν οι Προξενικές Αρχές της Ελλάδας στο Λίβανο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού και εκπρόσωπος του Αρχηγού των Λιβανικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγού Τζοσέφ Αούν με επιτελείς, οι οποίοι ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την προσφορά της Ελλάδος προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Η φρεγάτα «Ύδρα» έριξε με πυροβόλο κατά δύο drones

Το Ισραήλ θέλει να αγοράσει λιμάνι στην ελεύθερη Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...