ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FAZ: Η Ελλάδα υπερέχει στα υποβρύχια της Τουρκίας

FAZ: Η Ελλάδα υπερέχει στα υποβρύχια της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια εκτενή σύγκριση του πολεμικού οπλοστασίου και της στρατιωτικής δυναμικής Ελλάδας και Τουρκίας προβαίνει στρατιωτική ανάλυση της FAZ και μεταξύ άλλων εστιάζει και στον κομβικής σημασίας τομέα των υποβρυχίων.

«Οι Έλληνες υπερέχουν κάτω από τη θάλασσα» παρατηρεί η FAZ και σημειώνει:

«Και οι δύο πλευρές στο πεδίο αυτό βασίζονται σε γερμανική ναυτική (σσ: υποβρύχια) τεχνολογία.

»Θα μπορούσε επομένως, στην περίπτωση ενός πολέμου υποβρυχίων, γερμανικά υποβρύχια να χρησιμοποιηθούν εναντίον γερμανικών σκαφών (…)

»Αναφορικά με τα υποβρύχια, η Ελλάδα διαθέτει σχετικό προβάδισμα.

»Και οι δύο πλευρές διαθέτουν αρκετά παλαιότερα μοντέλα υποβρυχίων.

»Τα εξαιρετικά αθόρυβα πετρελαιοκίνητα υποβρύχια τύπου 214, το καθένα με οκτώ σωλήνες τορπιλών, θεωρούνται ο πιο σύγχρονος τύπος υποβρυχίου.

»Η διαφορά των δύο χωρών» -συνεχίζει η FAZ- «έγκειται στο ότι η Ελλάδα διαθέτει συνολικά πέντε από αυτά τα υποβρύχια σε ενεργή υπηρεσία από το 2016, ενώ η Τουρκία απέκτησε το πρώτο στο πλαίσιο μεγαλύτερης παραγγελίας μόλις τον περασμένο χειμώνα.

»Η υποβρύχια συνεργασία αντιπροσωπεύει επί του παρόντος το μεγαλύτερο μέρος των γερμανικών εξαγωγών όπλων στην Τουρκία».

Σε άλλο σημείο η ανάλυση της FAZ συσχετίζει την πώληση γερμανικής ναυτικής τεχνολογίας με τη γερμανική διπλωματία στο πεδίο της ελληνοτουρκικής διένεξης:

«Η σύγκριση δείχνει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος γερμανικής ναυτικής τεχνολογίας αναπτύσσεται σε κάθε πλευρά του Αιγαίου, γεγονός που καθιστά την πολιτική κρίση ακόμη πιο ευαίσθητη για τη γερμανική διπλωματία από ό,τι θα ήταν ούτως ή άλλως».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Νίκος Δένδιας: «Η χώρα διαχρονικά από την ύπαρξη του Ελληνισμού, όχι μόνο το σύγχρονο ελληνικό κράτος, βασίζεται στον Στρατό των πολιτών, δηλαδή στον ένοπλο πολίτη»

Η απάντηση της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας για τον ελληνικό όρκο του Έλληνα στρατιωτικού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...