Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικηγόρος Χρήστου Παππά: Δεν είναι ποινικό αδίκημα η φυγοποινία

Δικηγόρος Χρήστου Παππά: Δεν είναι ποινικό αδίκημα η φυγοποινία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τους λόγους για τους οποίους ο πελάτης του δεν παραδόθηκε στις Αρχές εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης.

Αναφερόμενος στους λόγους που τον ώθησαν να διαφύγει είπε:

«Εκείνο το οποίο στάθμισε ήταν το εξής:

»Αν παρέμενε να εκτίσει την ποινή η οποία του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, μέχρι να τελείωνε το Εφετείο, το οποίο το δικαιϊκό μας σύστημα του παρέχει ως δεύτερο βαθμό κρίσεως, θα είχε εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

»Και η απόφαση του Εφετείου που θα εξεδίδετο, όποια κι αν ήταν αυτή, είτε αθωωτική είτε καταδικαστική εν μέρει με μικρότερη ποινή δεν θα είχε για εκείνον κανένα αποτέλεσμα, γιατί την ποινή θα την είχε εκτίσει και επιστροφή του χρόνου που θα είχε εκτίσει δεν θα μπορούσε κανείς να του κάνει» είπε ο κ. Σταυριανάκης.

«Θα πρέπει να θυμάστε ότι η Δικαιοσύνη είχε κρίνει και όταν είχε αποφασίσει να προφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι για το ριφιφί.

»Μπήκαν οι άνθρωποι μέσα για να απαλλαγούν μετά.

»Τον χρόνο όμως που παρέμειναν μέσα και που ήταν έξι μήνες και πλέον δεν τον επέστρεψε κανείς πίσω», πρόσθεσε ενώ συνέχισε λέγοντας «το Όργανο που θα το κρίνει σε τελικό στάδιο είναι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

»Αυτό αναμένει ο άνθρωπος αυτός, προς αυτό προσβλέπει και λέει ως τότε δεν θέλω να αδικηθώ, σας μετέφερα το σκεπτικό του».

Στο ερώτημα αν η στάση του Χρήστου Παππά ακυρώνει την επιχειρηματολογία της εισαγγελικής Αρχή η οποία ζήτησε αναστολή γι’ αυτόν λέγοντας ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, υπογράμμισε:

«Κατηγορηματικά όχι, η εισαγγελέας είπε ότι ξέρετε τι γίνεται, δεν είναι ύποπτος φυγής αν του δώσετε ανασταλτικό στην έφεση.

»Και τότε θα ήταν συνεπής για να προσέλθει στο δικαστήριο, όταν δεν δόθηκε το ανασταλτικό και ελλόχευε ο κίνδυνος να υποστεί μία υπέρμετρη βλάβη, έκανε αυτήν την επιλογή».

Όσο για το αν έχει επιβαρύνει τη θέση του έτι περαιτέρω με τη φυγοποινία του, ο κ. Σταυριανάκης σημείωσε ότι «κατ’ αρχάς μεγαλύτερη ζημιά απ’ ό,τι έχει πάθει από τον πρώτο βαθμό δεν μπορεί να πάθει.

»Δεν είναι ποινικό αδίκημα η φυγοποινία, το να διαφύγεις την εκτέλεση της ποινής, ο φυγόποινος, δεν είναι ποινικό αδίκημα γι’ αυτόν ο οποίος το κάνει.

»Είναι ποινικό αδίκημα γι’ αυτόν που τον υποθάλπει.

»Γι’ αυτόν που είναι φυγόποινος δεν επιβαρύνει επιπλέον τη θέση του.

»Η ποινή που μπορεί να πάρει στο Εφετείο είναι η ποινή που έχει αυτήν τη στιγμή, η ποινή του ή θα μείνει ίδια, ή θα γίνει μικρότερη ή θα αθωωθεί», συμπλήρωσε ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι η απόφασή του πάντα μπορεί να αναθεωρηθεί.

Σχετικά με τη σχέση του Χρήστου Παππά με τη Χρυσή Αυγή και τον Νίκο Μιχαλολιάκο είπε:

«Δεν θα μπορούσα να πω ότι είναι διαταραγμένη η σχέση, στεναχώριες μπορεί να υπάρχουν, παράπονα μπορεί να υπάρχουν αλλά οι σχέσεις είναι σχέσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βίλντερς: «Η Τουρκία πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ»

DW: Τι γυρεύει ο «κύριος Frontex» στο ψηφοδέλτιο της Λεπέν;

Βορίδης για Μητσοτάκη: «Έχει όλη την ατζέντα της Δεξιάς» – «Πολιτικό Κέντρο δεν υπάρχει»

Εάν η Ουκρανία πάψει να υπάρχει οι Ούγγροι ακροδεξιοί διεκδικούν την Υπερκαρπαθία

Κασσελάκης: Ο αγώνας απέναντι στο μίσος και τη μισαλλοδοξία είναι διαρκής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...