Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλιόπουλος: Ομολογία αποτυχίας από Μητσοτάκη – Ούτε λέξη για ενίσχυση του ΕΣΥ και των ΜΜΜ

Ηλιόπουλος: Ομολογία αποτυχίας από Μητσοτάκη – Ούτε λέξη για ενίσχυση του ΕΣΥ και των ΜΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ομολογία αποτυχίας» χαρακτήρισε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον «RealFM 97.8»

Είπε ειδικότερα ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις “χαραμάδες” της αμέλειας των λίγων από τις οποίες υποτίθεται ότι περνά ο κορωνοϊός και δεν είπε κουβέντα για τις ορθάνοιχτες πόρτες της κυβερνητικής ευθύνης», «για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Προσέθεσε πως ενώ «παραδέχθηκε ότι το ΕΣΥ είναι στα όριά του χωρίς όμως να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, δεν είπε τίποτα για την ανάγκη συνταγογράφησης των τεστ κορωνοϊού ώστε να παρέχονται δωρεάν σε όλους όσους τα χρειάζονται».

Για τις ΜΕΘ ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, από τις 50 νέες ΜΕΘ που εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτουργούν μόλις 12 και αυτές με προσωπικό που έχει μετατεθεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία» και τόνισε:

«Επί 15 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, δεν έχει γίνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη γιατρού στο σύστημα Υγείας».

Ανέφερε ότι σε στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, «φάνηκε ότι η Ελλάδα έχει αφήσει σήμερα αναξιοποίητα περισσότερα από 4,5 δισ., χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν κατευθυνθεί στη στήριξη της δημόσιας Υγείας».

Σχετικά με την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή, 270 λεωφορεία και τρόλεϊ “κάθονται”, ενώ θα μπορούσαν με πολύ μικρές επιδιορθώσεις να είναι στους δρόμους».

Ανέφερε ότι τα στοιχεία του Ιουνίου 2020 σε σχέση με τα στοιχεία του Ιουνίου 2019, «δείχνουν ότι φέτος έγιναν 2.000 λιγότερα δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προσβάλλει τους πολίτες που τα χρησιμοποιούν καθημερινά, όταν λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ο κ. Ηλιόπουλος έθεσε το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν, εν μέσω “πολέμου” με τον κορωνοϊό -όπως τον αποκαλεί ο κ. Μητσοτάκης- να μη γίνονται επιτάξεις ιδιωτικών ΜΕΘ, ή οι οδηγοί μέσων μεταφοράς να παραμένουν αποσπασμένοι σε κυβερνητικά γραφεία».

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για στοχοποίηση των νέων ανθρώπων με σκοπό «να κρυφτεί η κυβερνητική ανεπάρκεια».

Είπε ειδικότερα ότι οι εργασιακοί χώροι «έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, με κυβερνητική ευθύνη» και ότι «επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει ούτε τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους, ούτε στα μέσα μεταφοράς, στοχοποιεί τη νεολαία λέγοντας ότι μονίμως γλεντάει στις πλατείες».

«Οι νέοι άνθρωποι, όμως, εργάζονται στην πρώτη γραμμή στην εστίαση, στα σουπερμάρκετ, στα courier και τα delivery», είπε.

Σε σχέση με τα εργασιακά, σχολίασε ότι «το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν είναι απάντηση στην πανδημία, αλλά μία ακόμη πανδημία», κατηγορώντας τη ότι «σχεδιάζει να νομιμοποιήσει την απλήρωτη εργασία, να διαλύσει το οκτάωρο», ότι «έχει κάνει κανόνα την αναστολή των συμβάσεων εργασίας» και ότι «καταργεί ουσιαστικά την Επιθεώρηση Εργασίας» και «ψηφίζει αυτόν τον πτωχευτικό, που οδηγεί σε μαζικές εξώσεις εν μέσω πανδημίας».

«Η κυβέρνηση φαίνεται τελικά ότι δεν δίνει μάχες με όρους πολέμου, δίνει επικοινωνιακές, προπαγανδιστικές μάχες και τα αδιέξοδα της πολιτικής της τα πληρώνει η κοινωνία», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...