Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σίσι σε Παναγιωτόπουλο: Επιθυμώ περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Αιγύπτου-Ελλάδας

Σίσι σε Παναγιωτόπουλο: Επιθυμώ περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Αιγύπτου-Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, που πραγματοποιεί από την Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο.

Ο Αιγύπτιος ηγέτης χαρακτήρισε τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου ως ένα «παράδειγμα καλής γειτονίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, που στηρίζεται πάντοτε σε διεθνείς κανόνες».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβη Μπάσαμ Ράντι, ο Αιγύπτιος ηγέτης εξέφρασε την επιθυμία του για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο τής μέχρι σήμερα συνεργασίας των δύο χωρών αλλά και από κοινού με την Κύπρο, όπως καταγράφεται και από την μεγάλη αεροναυτική στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ», που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη θάλασσα της Αλεξάνδρειας, με τη συμμετοχή και της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η τριμερής συνεργασία Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου βασίζεται στο σεβασμό, την καλή γειτονία και τα αμοιβαία συμφέροντα των τριών χωρών, σύμφωνα με διεθνείς κανόνες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός μετέφερε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι η επίσκεψή του στην Αίγυπτο αντικατοπτρίζει την ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την επιθυμία τους να εργαστούν για την επίτευξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Και στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα θέλει να ενισχύσει την διμερή σχέση μεταξύ των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα και τομέα ασφάλειας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως προσθέτει η αιγυπτιακή Προεδρία, στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τρόποι ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή θέματα, ιδίως αναφορικά στους τρόπους καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Παναγιωτόπουλο να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την ελληνική πλευρά για τη φιλοξενία που του επιφυλάχθηκε κατά την πρόσφατη γόνιμη -όπως τη χαρακτηρίζει η αιγυπτιακή Προεδρία- επίσκεψή του στην Αθήνα τον περασμένο μήνα, υπογραμμίζοντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο των σχέσεων που συνδέουν την Αίγυπτο και την Ελλάδα σε διάφορους τομείς, γεγονός που τις καθιστά πρότυπο εποικοδομητικής συνεργασίας στην περιοχή της Μεσογείου.

Η συνάντηση του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο έγινε παρουσία του υπουργού Άμυνας της Αιγύπτου, στρατηγού Μοχάμεντ Ζάκι, και του Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο, Νίκου Γαριλίδη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...