ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, ΣΔΟΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Φοροδιαφυγή, Χαράλαμπος Αθανασίου,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με καθυστέρηση πέντε ολόκληρων ημερών ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ζήτησε από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στοιχεία για τις απειλές που δέχθηκε, όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.
«Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί, όπως ξέρετε, στο παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας. Αλλά πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του ο ναυτιλιακός τομέας. Οι άλλοι; Δεν νομίζω» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αθανασίου απέστειλε επιστολή στη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την οποία ζήτησε επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία για τις δηλώσεις της, σύμφωνα με τις οποίες απειλήθηκε η ζωή της, όταν έθιξε το θέμα της εκτεταμένης φοροδιαφυγής από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Οι σχετικές καταγγελίες έγιναν από την ισχυρή κυρία του ΔΝΤ σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή στους Financial Times.
Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν πέντε ημέρες και να σηκώσει ψηλά στην ατζέντα της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της φοροδιαφυγής για να αναγκαστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης να πράξει το αυτονόητο.
Υπενθυμίζεται ότι βασικός πυλώνας της ρητορικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η πολιτική βούληση για πάταξη της φοροδιαφυγής. Εκτός από τις σχετικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, στις οποίες και ο ίδιος τόνισε ότι έχει δεχθεί απειλές, ο ίδιος μαζί με το επιτελείο του είχε επισκεφθεί τα κεντρικά του ΣΔΟΕ σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού.
Πάντως, αναφορικά με τις καταγγελίες Λαγκάρντ, εισαγγελικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν προκαταρκτική έρευνα.
























































