Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αριστοτελία Πελώνη: «Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη – Είναι μία καλή υπουργός»

Αριστοτελία Πελώνη: «Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη – Είναι μία καλή υπουργός»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ήταν μια ατυχής έκφραση», σχολίασε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη», πρόσθεσε η κ. Πελώνη μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συνεχίζοντας και απαντώντας σε ερώτηση για το αν τίθεται θέμα απομάκρυνσης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως «ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής».

«Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη είναι μία καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού», συνέχισε.

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το λόγο που η κυβέρνηση μόλις μία εβδομάδα απέδωσε σε προσωπικούς λόγους την παραίτηση Λιγνάδη από την στιγμή που είχε ήδη κατατεθεί μήνυση για την δράση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η κ. Πελώνη απάντηση πως «ο υπό κατηγορία πλέον κ. Λιγνάδης εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του στην επιστολή του η οποία έγινε αμέσως δεκτή».

Η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία αρχών και αξιών που απορρίπτει κάθε μορφή βίας

«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων», ανέφερε η κ. Πελώνη, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό, να μη φοβηθεί», τόνισε.

«Η έκρηξη του μίτου στη χώρα μας έγινε μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα με τον τίτλο “Σπάσε τη σιωπή” που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

»Μια γενναία πράξη για την οποία τη συνεχάρη ο πρωθυπουργός ενθαρρύνοντας τα θύματα κακοποίησης να μιλήσουν δημόσια, να καταγγείλουν περιστατικά καταχρηστικής βίας και κακοποίησης και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε τονίζοντας πως η χώρα μας είναι κράτος δικαίου.

«Η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία αρχών και αξιών που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ’ όποιον κι αν προέρχεται. Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το κράτος δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει.

»Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων αντί της σιωπής και της συγκάλυψης.

»Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν.

»Και να προληφθούν και αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

»Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο οποίο κανένας δεν θα μπορεί αστόχαστα και χωρίς συνέπειες να περνά τα όρια και τις κόκκινες γραμμές», συνέχισε.

Όπως είπε η κ. Πελώνη, «η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους.

»Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

»Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός.

»Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου.

»Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Εξηγώντας στη συνέχεια τι εννοεί λέγοντας δημόσιο διάλογο, η κ. Πελώνη υποστήριξε ότι βρισκόμαστε σε μία «ευαίσθητη κοινωνική στιγμή για πάρα πολλούς λόγους».

«Δυστυχώς μέρος της αντιπολίτευσης επιλέγει να σύρει στο βούρκο την πολιτική αντιπαράθεση.

»Είδαμε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιλέγουν τον κατήφορο της χυδαιότητας.

»Είδαμε ένα οχετό μηνυμάτων από κουκουλοφόρους του διαδικτύου.

»Η συζήτηση αυτή έχει νόημα και έχει νόημα να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας και να πει αν αποκηρύσσει αυτά, αν συμφωνεί με το #νδπαιδεραστες και να τοποθετηθεί για όλα αυτά στη Βουλή», είπε καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν αν αυτό είναι το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου που επιθυμούν.

«Αν συμφωνούν στην επάνοδο στον κατήφορο αυτό που θυμίζει αντιμνημονιακά χρόνια, κρεμάλες και συνολική ισοπέδωση», συνέχισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μπλίνκεν συνάντησε τον Κούρδο Φιντάν που παριστάνει τον Τούρκο ΥΠΕΞ και τον Πόντιο Ερντογάν που παριστάνει τον Τούρκο πρόεδρο

Ο Μητσοτάκης θα δει τον Μπλίνκεν και «κουβαλά» μαζί του και το «μπουκέτο» με «άνθη» του ΥΠΕΞ

Ο «θάνατος» του ΙΝΤΕΑΛ: Σε μια τέτοια «χώρα»-λάφυρο… εμείς θα είμαστε ένα απέραντο ξενοδοχείο

Στο φως μεγάλο μέρος της αρχικής βυζαντινής Τράπεζας του 10ου αιώνα στη Μονή Βατοπεδίου

Η Ελλάδα τίμησε τους Αβορίγινες με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...